Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Diàleg i la participació activa de les associacions amb l’Observatori de Pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, va mantener una reunió amb les associacions de pacients per informar-les sobre la situació de la COVID-19 a les Illes Balears i també de les diverses mesures preventives que s’han posat en marxa per controlar la pandèmia.

En la trobada també van intervenir la directora general de Salud Pública i Participació, Maria Antònia Font; la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez; la subdirectora d’Humanització, Atenció a l’Usuari i Formació, Rosa Duro, i les responsables d’Atenció a l’Usuari, Antònia Garcías i Joana Prieto.

La consellera de Salut va destacar la feina i el suport que donen les associacions de pacients a les persones amb malalties cròniques. Rosa Duro va informar les associacions sobre l’Observatori de Pacients, que té per objecte desenvolupar una línia d’actuació conjunta i aconseguir una participació activa de les associacions en el sistema sanitari, millorant la qualitat de vida dels pacients amb un compromís de transparència, independència i bon govern.

Pel que fa a les mesures que es van posar en marxa per evitar la propagació del SARS-CoV-2, Gómez va destacar la implantació obligatòria de l’ús de la mascareta en la via pública i el decret de sancions.

“Hem de fer tot el possible per evitar la propagació del virus i garantir la capacitat de resposta sanitària. La millor forma d’evitar la propagació del coronavirus és seguir la regla de les tres emes: metres de distància, mans netes i mascareta”, va manifestar.

Així mateix, va recalcar que fins ara el sistema sanitari de les Balears ha respost de forma excepcional, desplegant tots els recursos necessaris i adaptant els circuits d’atenció en funció de cada nova necessitat.

Els representants de les associacions han traslladat les seves inquietuds i han formulat preguntes, alhora que han agraït la informació i la voluntat de col·laboració de la Conselleria de Salut i Consum.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Notícies relacionades