Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

La consellera de Salut i Consum es reuneix amb l’associació ELA Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, s’ha reunit amb l’Associació Balear d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA Balears).

A la reunió han assistit la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez; la presidenta d’ELA Balears, Cati Rigo Mulet, i la secretària de l’entitat, Carmen Sánchez-Contador Escudero.

La presidenta d’ELA Balears ha lliurat a la consellera un document amb les conclusions de la Jornada Multidisciplinària sobre Comunicació en ELA, que es va celebrar del 15 al 19 de juny de 2020.

Les representants de l’associació estan satisfetes pel resultat de la jornada, que es va desenvolupar en format en línia a causa de l’emergència sanitària de la COVID-19. Hi van participar 74 persones, gairebé totes professionals del sector sanitari, provinents la majoria de les Illes Balears, però també del Canadà, França i Catalunya.

En relació amb les necessitats que ha presentat l’associació en el document de conclusions, la consellera s’ha compromès a participar amb ELA Balears en la planificació d’activitats per a formació específica, a més d’oferir difusió sobre l’associació en les consultes de neurologia i pneumologia, perquè els pacients la coneguin des de l’inici i puguin tenir acompanyament i suport en la comunitat.

Des de l’associació han mostrat preocupació per les necessitats no cobertes que tenen les persones amb ELA pel que fa a productes com comunicadors o programes d’ajuda en la comunicació o en l’adaptació dels habitatges. La consellera els ha explicat que aquesta és una àrea en què es treballarà de manera coordinada amb Serveis Socials. A més, es revisarà el catàleg de productes ortoprotètics que determina el Ministeri de Sanitat.

Seguint la línia del Pla d’Atenció a les Persones amb Cronicitat Complexa i Avançada, Gómez s’ha compromès a oferir una «mirada pal·liativa» a les persones amb ELA i a les seves famílies des de l’inici del diagnòstic, impulsant la gestió de casos amb l’Equip de Suport d’Atenció Domiciliària, que ofereix ajuda adaptada a cada moment vital de la persona i que permet donar-li confort sense renunciar a cap tractament actiu compatible amb les cures pal·liatives.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]