Categories: Qualitat, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Can Misses duplica la seva capacitat d'oxígen medicinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha augmentat la capacitat d'oxigen medicinal amb la incorporació d'un tanc criogènic mòbil amb capacitat de 18.000 litres per donar resposta a l'augment de demanda.

El dia 3 va quedar instal·lat aquesta cisterna criogènica que garanteix el subministrament d'oxigen medicinal i evitarà la dependència del transport marítim exposat a les condicions climatològiques, ja que s'havia passat de necessitar reposició de subministrament d'oxigen quinzenalment a fer-ho de manera setmanal.

Aquest dispositiu mòbil se suma al tanc fix que posseeix l'Hospital Can Misses i que compta amb una capacitat de 19.300 litres de manera que la capacitat actual arribarà als 37.300 litres.

La demanda d'oxigen medicinal s'ha vist triplicada al mes de gener a causa de l'increment de pacients hospitalitzats per covid sofert en aquest començament d'any i es preveu que en les pròximes setmanes continuï a causa de l'augment d'hospitalitzacions.

Amb aquesta mesura s'anticipa garantir el subministrament d'oxigen i permet respondre a les necessitats assistencials actuals. Aquest tanc mòbil està previst que quedi instal·lat inicialment per un període de tres mesos, tot i que es mantindrà fins que les necessitats ho requereixin.

[Font: Àrea de salut d'Eivissa i Formetera. 04/02/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]