Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

El Biobanc IdISBa rep el reconeixement a la seva gestió amb l'ISO 9001:2015

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La certificació ISO 9001:2015 respon a una norma internacional que s'aplica als sistemes de gestió de qualitat basats en processos i que garanteix el compromís amb la millora contínua a les activitats desenvolupades pel Biobanc.

D'aquesta manera, s'assegura als donants, investigadors i clínics participants, que la gestió de l'activitat que es fa al Biobanc és eficaç i amb un estricte compliment dels requisits ètics i legals.

El reconeixement obtingut posa de manifest l'excel·lència d'aquesta estructura i l'esforç constant per oferir un servei de qualitat a la comunitat investigadora.

Els biobancs constitueixen una eina fonamental de suport a la investigació biomèdica. Gràcies a la conservació de grans col·leccions de mostres biològiques i les seves dades clíniques associades es pot ajudar a avançar en la investigació de moltes malalties.

El Biobanc IdISBa és una plataforma cientificotècnica de l'Institut que dóna suport a la investigació biomèdica. La seva principal funció és posar a disposició de la comunitat científica mostres biològiques humanes i les seves dades clíniques associades, sempre vetllant pels drets de les persones donants.

Des de l'any 2021, el Biobanc IdISBa forma part de la Plataforma de Biobancs i Biomodels de l'Institut de Salut Carlos III i, a través d'aquesta, de la Infraestructura Europea de Biobancs (BBMRI-ERIC), una de les plataformes de recerca més rellevants de la Unió Europea, que reuneix més de 700 biobancs.

[Font: IdISBa. 15/09/2022]

[Foto: IdISBa]