Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades publica una guia dirigida als professionals del sector sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El document tracta qüestions freqüents com la legitimació per a gestionar dades de salut, qui pot accedir a la història clínica i en quins casos, la responsabilitat i obligacions derivades d'aquests tractaments, així com la gestió dels drets dels pacients o de les situacions que puguin implicar comunicació de dades a tercers.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat la ‘Guía para profesionales del sector sanitario’, un document que respon als dubtes més freqüents que poden sorgir als professionals que intervenen en la prestació de serveis sanitaris i que té com a objectiu facilitar el compliment de la normativa de protecció de dades i la garantia dels drets dels usuaris d'aquests serveis.

La Guia es dirigeix principalment als professionals sanitaris que desenvolupen la seva activitat a títol individual, encara que les seves orientacions poden ser útils per aquells que treballen en el marc d'establiments sanitaris.

Les dades de salut tenen la condició de categories especials i, per tant, tenen un règim reforçat de protecció. El 2021, l'AEPD va registrar 680 reclamacions vinculades a la sanitat, fet que representa un 75% més que el 2020, segons les dades de la darrera Memòria anual.

El document aborda qüestions que es plantegen sovint en aquest sector, com la legitimació per a tractar dades de salut, qui pot accedir a la història clínica i en quins casos, la responsabilitat i obligacions derivades d'aquests, i també la gestió de drets dels pacients o de les situacions que poden implicar la comunicació de dades a tercers.

Amb aquest nou document, l'AEPD complementa la "Guía para pacientes y usuarios de la sanidad" y la nova secció sobre salut i protecció de dades de la seva web, dedicada específicament a la informació sanitària.

Accedeix aquí a la ‘Guía para profesionales del sector sanitario

[Font: AEPD. 22/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]