Categoria: Qualitat

Can Misses posa en marxa consultes del Servei de l’Aparell Digestiu a Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ofereix des del mes de març consultes de l’especialitat de digestologia a l’Hospital de Formentera. Amb una freqüència quinzenal, un equip del Servei de l’Aparell Digestiu de Can Misses es desplaça a l’hospital formenterenc per passar consulta, però la Dra. M.ª José García, cap del Servei, afirma que serà la demanda el que marqui la periodicitat amb què s'hi desplaçaran.

Ja hi ha gairebé cinquanta pacients que es beneficien d’aquesta mesura, que inclou primeres visites, revisions i visites preferents, però es preveu que aquesta xifra creixi en detectar nous casos, que seran citats directament a l’Hospital de Formentera, és a dir, sense que els pacients s’hagin de desplaçar a Can Misses, llevat que s’hagin de fer alguna prova concreta. La Dra. García comenta que la idea és que a mitjan termini es pugui oferir la major part de la cartera de serveis del Servei de l’Aparell Digestiu, incloses les endoscòpies, excepte les que no es puguin fer a Formentera a causa de la complexitat que presentin.

Aquesta nova prestació suposa un salt qualitatiu en l’assistència que rebran els pacients de Formentera, ja que acosta la consulta d’aquests especialistes a la seva illa de residència i els evita múltiples desplaçaments a Eivissa. A més, amb aquesta mesura s’ha reduït la mitjana de temps de demora, que pràcticament s’ha eliminat. El Servei de l’Aparell Digestiu s’uneix així als serveis de Cardiologia, Oncologia i Pediatria (per als casos complexos), que en els dos darrers anys s’han estat desplaçant periòdicament a l’Hospital de Formentera per incrementar la cartera de serveis d’aquest centre.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 11/05/2015]

[Foto: IB-Salut]