Categoria: Qualitat

L'avió ambulància de Menorca estarà operatiu 24 hores els 365 dies de l'any

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir del dia 1 de maig, Menorca comptarà amb un servei ininterromput per a evacuacions sanitàries urgents. L'avió ambulància del 061 estarà operatiu les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

Fins ara, el servei comptava amb l'aeronau amb base a Mallorca que operava 24 hores i que en horari nocturn cobria els incidents que es produïen a Menorca i que per la seva complexitat havien de ser traslladats a altres centres hospitalaris.

En aquest sentit, es reforça la cobertura amb l'ampliació de l'horari disponible de la Unitat situada a Menorca, fet que suposa, no només una millora en l'atenció sanitària als ciutadans de Menorca, sinó un guany important per a tota la comunitat autònoma.

L'aeronau sanitària és un avió turbohèlix Model Bechcraft 200 amb autonomia de vol de 4,30 hores i que assoleix una velocitat de 250 nusos, el que permet cobrir el trajecte entre Illes en 20 minuts aproximadament.

Aquesta aeronau disposa de 6 places, més una llitera, que es distribueixen de la manera següent:

  • 2 tripulants aeris (comandant d'aeronau i copilot, amb experiència en operativa HEMS).
  • 2 tripulants sanitaris (metge i infermer de GAU 061, amb base a Menorca).
  • 2 places per a personal de suport o per a trasllat de pacients no crítics.
  • 1 plaça amb llitera per pacient crític o que no es pugui traslladar en una altra posició.

L'aeronau està dissenyada amb una configuració exclusivament sanitària i compta amb tot el material necessari per a l'atenció, estabilització i continuïtat de cures al pacient crític. De la mateixa manera, la dotació sanitària està formada per un equip de metge i infermer que compten amb una àmplia experiència en aquest tipus de trasllats, acumulada des de l'any 2002, en què es van començar a realitzar aquesta prestació. Cal destacar la dedicació i professionalitat amb què els professionals efectuen aquesta tasca.

L'ampliació d'aquest servei s'ha pogut aconseguir gràcies a l'esforç de totes les parts implicades: la Conselleria de Salut, el Servei de Salut, la Gerència Atenció d'Urgències 061 i especialment el personal assistencial de Menorca per la implicació i il·lusió demostrada, Inaer com a empresa adjudicatària del transport sanitari urgent aeri per a la Gerència Atenció d'Urgències 061 (GAU-061) i Aena, Aeroport de Menorca.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 30/04/2016]

[Foto: IB-Salut]

*30/04/2016 Menorca.info - Menorca contará desde este domingo con un avión ambulancia las 24 horas.