Categoria: Qualitat

Plantagrama porta la música a les plantes de Ginecologia i Obstetrícia i Cirurgia de l'Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dia 19 d'octubre de 2016, a les 17.30 hores, la sala d'espera de les plantes d'hospitalització de Cirurgia i Ginecologia i Obstetrícia (plantes I4 i H4) de l'Hospital Can Misses es va omplir de la música dels cantants lírics Valentín Rus i Álvaro Chaves, una activitat emmarcada en el projecte Plantagrama, el programa d'humanització a través de la música, una iniciativa de la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Hospital Can Misses.

Valentín Rus, a més de cantant, és model i actor, ha participat en musicals com Grease, en què va ser protagonista, o Rent. Per la seva banda, Álvaro Chaves és tenor i té una dilatada carrera com a cantant líric protagonista en obres com La Flauta Màgica, Doña Francisquita, la Novena Simfonia de Beethoven o la Missa de la Coronació de Mozart.

Al llarg dels pròxims mesos, Plantagrama recorrerà la totalitat de les plantes d'hospitalització amb diferents projectes musicals i culturals. Amb aquesta iniciativa es pretén fer de l'Hospital un lloc més humà, més proper.

Plantagrama va iniciar el seu recorregut per les plantes d'hospitalització el passat 23 de setembre amb la participació dels músics cubans Santi Pérez, pianista i compositor, i Ramsés Puente, violinista, que van delectar els prop de 50 pacients que es van aplegar a la sala d'espera de les plantes de Medicina Interna. Els músics cubans van oferir 45 minuts de jazz, cançó americana, tradicional cubana i temes de musicals i bandes sonores de pel·lícules conegudes, que van aconseguir elevar l'ànim dels pacients que habitualment tenen estades llargues d'hospitalització.

Per a Enrique Garcerán, un dels organitzadors de la iniciativa, "la música ajuda a reduir el dolor, la depressió i l'ansietat, i permet carregar d'energia positiva i de vitalitat l'organisme dels nostres pacients. A més, dilueix els mals pensaments i ens ajuda a distreure'ns. La música és creativitat i fantasia i toca allò a què no arribam els metges: les emocions".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 20/10/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades a Infosalut
*11/08/2017 - La Década Prodigiosa ha actuat a Can Misses en el marc de la iniciativa d'humanització sanitària Plantagrama.

*13/01/2017 - Plantagrama apropa la música dels 80 a Psiquiatria de l'Hospital Can Misses.
*10/10/2016 - La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses presenta el projecte Plantagrama.

Què en diu la premsa
*09/01/2017 Diario de Ibiza - Música de los 80 para animar la planta de Psiquiatría del hospital Can Misses.
*19/10/2016 noudiari.es - Plantagrama acerca la música a medio centenar de pacientes de Can Misses.