Categoria: Qualitat

L'IB Salut modificarà el nom dels nins i de les nines transsexuals en les targetes sanitàries

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, s'han reunit amb Alejandro Lucas i María del Castillo Ramírez, president i vicepresidenta de Chrysallis, Associació de Famílies de Menors Transsexuals de les Illes Balears.

Durant la trobada, la consellera ha anunciat als representants de l'entitat que el Servei de Salut ja treballa per modificar el nom dels nins i de les nines transsexuals en la història clínica i en les targetes sanitàries, a fi d'adaptar-les al sexe sentit i normalitzar, amb això, la realitat d'aquests menors també en l'àmbit sanitari.

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha informat que es fa feina de manera consensuada amb Atenció Primària i Endocrinologia per millorar els circuits assistencials dels menors transsexuals.

[Font: Conselleria de Salut. 14/11/2016 ]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*14/11/2016 Ara Balears - Salut modificarà els noms dels nins i nines transsexuals.
*14/11/2016 Úlima Hora - El IB-Salut modificará el nombre de los niños transexuales en sus tarjetas sanitarias e historias clínicas.
*14/11/2016 Periódico de Ibiza y Formentera - El IB-Salut modificará el nombre de los niños transexuales en sus tarjetas sanitarias e historias clínicas.

Notícies relacionades a Infosalut
*08/03/2017 - Tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura a la targeta sanitària.