Categoria: Qualitat

L'Hospital Can Misses posa a disposició un canal de televisió gratuït per als infants i joves ingressats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des del 22 de desembre de 2017, l’Hospital Can Misses ha donat accés gratuït a Fan 3, un canal del Grup Atresmedia, dirigit als infants i joves ingressats. Aquest canal uneix continguts d’entreteniment amb seccions elaborades per Atresmedia amb l’objectiu que puguin comprendre la malaltia que pateixen i familiaritzar-se amb l’àmbit hospitalari d’una manera amable, amena i adaptada al llenguatge dels més joves, a més d’oferir eines per poder explicar la malaltia. Un altre dels propòsits d’aquest canal és facilitar la tasca dels professionals sanitaris per transmetre certa informació als pacients infantils.

Fan 3 és present a més de 140 hospitals d’Espanya i està integrat en el projecte d’humanització d’hospitals de Fundación Atresmedia. Té diferents seccions per acostar als infants i joves continguts mèdics: “¡A toda máquina!”, n’és una, en la qual s’explica de manera fàcil i anecdòtica com funcionen i per a què serveixen els equips mèdics de l’Hospital. D’aquesta manera s’aconsegueix que els infants perdin la por i puguin fer front al tractament més tranquils i confiats. “El Palabrín” és un joc que, en forma de test, dona a conèixer el significat de paraules relacionades amb el món de la salut i de la medicina.

A la secció “¿Cómo estás hoy?”, personatges populars d’Atresmedia transmeten missatges d’ànim als infants hospitalitzats. “Cuentos y saludos” és una altra de les seccions, en la qual presentadors d’Atresmedia i actors de les seves sèries favorites llegeixen contes als infants hospitalitzats per entretenir-los. I a la secció “La cámara mágica de mi hospital” els infants ingressats en hospitals de diferents llocs són els protagonistes, en la qual expliquen les seves experiències, sensacions i inquietuds i tenen l’oportunitat de compartir amb altres infants les seves aficions i consells d’ànim

D’altra banda, “Te leo mi cuento” és una secció que té com a objectiu entretenir els infants i potenciar la lectura amb contes escrits per altres infants ingressats; per mitjà de la imaginació, aquesta secció els fa viatjar amb històries i il·lustracions. A més, pretén despertar les capacitats creatives i literàries, i establir un nexe de comunicació entre les diferents aules hospitalàries. Per la seva part, la secció “Aprende magia” té un efecte terapèutic, ja que està ideada per Fundación Atresmedia i Fundación Abracadabra perquè els infants aprenguin trucs de màgia senzills i originals amb diferents estris que poden trobar fàcilment en un hospital.

“El Doctor Felice, experto en emociones” és un personatge divertit, proper i expert en emocions que ajuda els infants a alleujar la inquietud i l’estrès que pot produir-los estar hospitalitzats; els dubtes, les curiositats, els pensaments i els canvis d’humor requereixen una explicació especial perquè siguin capaços d’entendre què els està passant en aquell moment. Finalment, “¿X qué x qué?” és una secció que intenta donar explicació a les preguntes més freqüents dels infants sobre aspectes fisiològics o de la salut i qüestions que desperten la curiositat infantil.

A més, el canal Fan 3 disposa d’una programació especial durant les festes nadalenques: els infants ingressats poden gaudir de sessions especials de les pel·lícules "Pancho, el perro millonario", "Zipi y Zape y el Club de la Canica", "Zipi y Zape y la Isla del Capitán" i "Ozzy, rápido y peludo".

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 05/01/2018]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]