Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

Centres de salut: 2,6 milions de consultes de medicina familiar i 1,9 d’infermeria

Sala d'espera de la Unitat Bàsica de Palmanyola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els centres de salut d’atenció primària de les Illes Balears han atès durant els vuit primers mesos de l’any un total de 2.654.965 consultes de medicina familiar, 1.908.457 consultes d’infermeria i 415.396 consultes de pediatria.

Aquests resultats fan palès que any rere any el nombre de consultes s’ha incrementat, concretament un 4,25 % en les de medicina familiar i un 9,08 % en les d’infermeria, però s’ha mantingut estable en les consultes de pediatria, perquè han registrat un descens de l’1 %.

Segons el lloc on s’ha prestat l’assistència, s’han fet a domicili 25.620 consultes de medicina de família i 90.710 d’infermeria; la resta, òbviament, s’han fet al centre de salut. Això representa un increment del 10,3 % de les consultes a domicili durant els darrers tres anys, conseqüència de l’esforç per prestar una atenció sanitària més propera i de la implantació de l’Estratègia de cronicitat, que preveu l’atenció dels ancians a domicili quan la situació física no els permeti acudir al centre de salut.

En aquest enllaç podeu consultar el desglossament de dades per illes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/09/2019]

[Foto: Infosalut / Unitat Bàsica de Palmanyola / CC BY-NC-SA 4.0]