Categoria: Qualitat

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera acaba l’any amb nous serveis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va acabar l’any amb una cartera de serveis més àmplia, cosa que ha permès reduir els trasllats a altres centres, acostar serveis als centres de salut i, en definitiva, oferir una atenció amb més qualitat assistencial, més capacitat resolutiva i més eficiència.

Alguns dels nous serveis implantats el 2019 han estat pioners no només a les Balears, sinó també a tot el territori nacional. Entre aquests: 

La nova Unitat de Patologia Dual

Aquest nou servei ha atès des de principis de juny persones amb patologia mental i addiccions d’una manera innovadora, tant a Eivissa com a Formentera. Can Misses disposa del primer hospital de dia de les Balears per a aquestes patologies, que compta amb vuit places.

El nou servei de Cirurgia Plàstica

Es va crear per assumir la majoria de les reconstruccions mamàries recollides en la cartera de serveis de Cirurgia Plàstica del Servei de Salut (la reconstrucció immediata de mama després de la mastectomia per càncer de mama, la ginecomàstia patològica, les cirurgies relacionades amb els trastorns d’identitat de gènere, les asimetries importants i les reduccions mamàries en gigantomàsties) entre d’altres.

La nova consulta multidisciplinària d’atenció a la infeccions de transmissió sexual (CAITS)

Ofereix diagnòstic ràpid, prevenció i tractament precoç de les ITS amb l’objectiu d’evitar la transmissió, combatre la infecció, evitar les reinfeccions i prevenir les complicacions.

Consolidació de noves prestacions, com les CPRE i la col·locació de marcapasos

Les colangiopancreaticografies retrògrades endoscòpiques (CPRE) és una intervenció mixta, endoscòpica i radiològica, que s’utilitza per tractar les malalties dels conductes biliars i del pàncrees.

Pioners en el trasllat aeri d’adults amb oxigenació extracorpòria (ECMO)

La ECMO és una tècnica complexa que dona suport cardíac i respiratori, substituint la funció dels pulmons i del cor en l’oxigenació de la sang, a pacients que tenen aquests òrgans afectats greument i que no poden desenvolupar una funció normal per si mateixos.

Nous serveis en Atenció Primària

Els centres de salut també han incorporat nous serveis que acosten l’atenció sanitària a les consultes, i que així eviten el desplaçament als centres hospitalaris, com el ribratge d’agudesa visual per a infants a Formentera.

Així mateix el personal mèdic d’Atenció Primària també pot realitzar ecografies als centres de salut

L’Àrea de Salut ha format el 2019 els metges d’Atenció Primària amb l’objectiu de proporcionar-los més autonomia i eines que n’ampliïn la capacitat diagnòstica, amb la finalitat d’instaurar el diagnòstic precoç, clau en l’estudi i el tractament de nombrosos processos patològics.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/12/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]