Categoria: Recursos humans

El Servei de Salut convoca els candidats de facultatiu especialista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut durà a terme al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre un total de 34 exàmens d’oposicions a les persones candidates a ocupar les 276 places convocades de diferents categories de facultatiu especialista d’àrea (FEA).

Cal recordar que s’havien ajornat alguns d’aquests exàmens a causa de l’estat d’alarma decretat per lluitar contra la pandèmia de COVID-19.

Aquesta nova etapa de proves convocades al llarg de l’any 2019 es va reprendre el 17 de juliol amb l’examen de la fase d’oposició per cobrir nou places de personal estatutari de la categoria farmacèutic/farmacèutica d’àrea d’atenció primària.

En el calendari de proves establert pel departament de recursos humans del Servei de Salut, les dates previstes són les següents

  • 25 d’octubre: FEA d’endocrinologia i nutrició; FEA de radiofarmàcia; FEA de medicina preventiva i salut pública; FEA de farmacologia clínica; FEA de cirurgia cardiovascular; FEA d’oncologia radioteràpica; FEA de radiofísica hospitalària; FEA de medicina nuclear; FEA d’angiologia i cirurgia vascular, i FEA de medicina del treball.
  • 8 de novembre: tècnic/tècnica especialista en documentació sanitària, i infermeria d’urgències d’atenció primària.
  • 15 de novembre: FEA de cirurgia toràcica; FEA d’immunologia; FEA de geriatria; FEA de reumatologia; FEA de neurocirurgia; FEA de cirurgia plàstica i reparadora; FEA de dermatologia mèdica quirúrgica i venereologia; FEA de microbiologia i parasitologia; FEA de medicina física i rehabilitació; FEA de cirurgia maxil·lofacial; FEA de cirurgia pediàtrica, i FEA d’hematologia i hemoteràpia.
  • 22 de novembre: FEA de neurologia; FEA de nefrologia; FEA d’oncologia mèdica; FEA de pneumologia, i FEA d’anàlisis clíniques.
  • 13 de desembre: FEA d’anatomia patològica; FEA de medicina intensiva; FEA de cirurgia general i de l’aparell digestiu; FEA de psiquiatria, i FEA de traumatologia i cirurgia ortopèdica.

En tots aquests processos, el procediment selectiu és el de concurs oposició, que consta d’una fase d’oposició amb un valor del 60 % i una posterior fase de concurs amb un valor del 40 %. La qualificació final s’obté sumant les puntuacions obtingudes en totes dues fases.

Fins ara, el Servei de Salut ha enllestit els exàmens d’oposició de 27 categories de personal sanitari i no sanitari per optar a 3.608 places de l’oferta d’ocupació pública, als quals s’han presentat 20.588 persones candidates. Això significa que el Servei de Salut ja ha desenvolupat el 71 % de l’oferta d’ocupació pública prevista des que es van publicar les primeres convocatòries.

És important recordar que —com s’ha fet en aquest procés selectiu— s’admeten totes les sol·licituds de participació en les convocatòries de places de categories assistencials de l’oferta d’ocupació pública encara que no s’acrediti cap nivell de capacitació lingüística en català.

Amb aquesta convocatòria la Conselleria de Salut i Consum —mitjançant el Servei de Salut— compleix el compromís del Govern de les Illes Balears de crear llocs de feina estables en la funció pública, una mesura que millora la qualitat dels serveis assistencials i enforteix la xarxa sanitària pública.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/08/2020]

[Foto: Matthias Ripp / Meeting / CC BYND 2.0]