Categoria: Recursos humans

2.925 aspirants han participat en el concurs oposició per cobrir 649 places corresponents a la convocatòria de tècnic/a mitjà/ana sanitari/ària en cures auxiliars d’infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut va dur a terme, el diumenge 12 de desembre de 2021, els exàmens de la convocatòria del concurs oposició per cobrir 649 places vacants de personal estatutari de la categoria de tècnic mitjà sanitari/tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d’infermeria. 

El diumenge 12 de desembre varen començar les proves, en un torn únic, que han tengut lloc simultàniament a Mallorca, Menorca i Eivissa. Concretament, a Mallorca, s’ha dut a terme als edificis Jovellanos, Guillem Cifre de Colonya, Anselm Turmeda i Ramon Llull, tots de la Universitat de les Illes Balears (UIB). A Menorca, a l’IES Cap de Llevant, i a Eivissa, a l’IES Sa Blanca Dona. En total s’hi han presentat 2.925 aspirants: 2.512 a Mallorca, 192 a Menorca i 221 a Eivissa.

A Mallorca, per fer les proves han fet falta tres representants del Tribunal i 209 col·laboradors. A Menorca, hi ha participat un representant del Tribunal i 33 col·laboradors. Per altra banda, a Eivissa hi ha acudit un representant del Tribunal i 42 col·laboradors.

Aposta del Servei de Salut per disminuir la precarietat i estabilitzar l’ocupació

Aquestes proves formen part de l’aposta del Servei de Salut per reforçar i promoure la convocatòria de processos selectius derivats de les diferents ofertes d'ocupació pública des de l'any 2015. El balanç és el següent: 3.894 persones obtindran una plaça fixa en el sistema sanitari públic de les Illes Balears quan finalitzin tots els processos selectius que actualment estan en marxa.

Es tracta d'un canvi de rumb en matèria de recursos humans, amb l'objectiu clar d'estabilitzar l'ocupació, disminuir la precarietat i recuperar els drets laborals.

De totes aquestes places, 2.362 treballadors ja s'han incorporat a una plaça fixa (processos finalitzats) i 1.532 places estan en processos ja iniciats en diferents fases (processos en marxa).

a) Processos selectius finalitzats: 2.362 professionals per a 31 categories

Són processos que han acabat i les places dels quals ja han estat adjudicades. D’entre les 2.362 places, destaquen les 1.036 adjudicades el passat mes d'octubre a personal d'infermeria i l'actual procés d'incorporació a les seves noves places de 332 auxiliars administratius. També les places adjudicades el passat novembre de diverses categories de facultatiu /facultativa especialista d’àrea: 26 de radiodiagnòstic, 16 de cirurgia general i aparell digestiu i 29 de ginecologia i obstetrícia. El pròxim mes de gener es preveu que s'adjudiquin 18 places més de metges especialistes: 9 d’anatomia patològica i 9 de cirurgia maxil·lofacial.

b) Processos selectius ja iniciats en diferents fases: 1.532 places per a 37 categories

Es tracta de processos selectius que ja s'han iniciat amb independència de la fase en què es troben. Es tracta de 300 places de facultatius especialistes d'àrea en 26 categories, les ja esmentades 649 places de tècnics en cures d'infermeria o 351 places previstes per a zeladors. També estan en marxa les convocatòries de 83 places d'infermers especialistes (urgències, salut mental…), 73 de fisioterapeutes o 12 places de tècnics documentalistes. A més, el passat 28 de novembre es van dur a terme les proves selectives d'altres 64 places pertanyents a cinc categories (higienistes bucodentals, òptic optometrista, terapeuta ocupacional, treballador social i odontòleg).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/12/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]