Categories: Recursos humans, Institucions sanitàries

L'UCI de l'Hospital Can Misses incorpora una nova especialista

La doctora Manuela Santos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat una nova especialista, la Dra. Manuela Santos Parralo. L'UCI de l'Hospital Can Misses ha impulsat la formació amb la incorporació de la primera MIR i la formació en ecocardiografia

La nova especialista en medicina intensiva va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Cadis i l'especialitat la va obtenir a l'Hospital Sant Joan d'Alacant, d'on procedeix la Dra. Santos ja coneixia l'UCI de l'Hospital Can Misses, ja que el 2021 va ser la primera metgessa resident que va completar una rotació externa a la Unitat de crítics de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera en ecocardiografia del pacient crític.

Amb la contractació de la Dra. Santos, i després de la jubilació de la Dra. Paz Merino, la plantilla de l'UCI es manté en els deu facultatius, i està formada Néstor González, Romina Carreño, Eduardo Escudero, Jesús González, Pedro Medina, Gaspar Tuero, Elena Bartual, Elena Usón i Walter Ramírez. La resta de l'equip està format per una supervisora ​​d'infermeria, Manuela Vila i un infermer referent, José Antonio García Verdejo, a més de 30 infermers, 20 auxiliars i 5 zeladors, amb 1 reforç al matí segons la càrrega de treball.

Impuls a la formació a l'UCI

Des del juliol de l'any passat l'UCI de l'Hospital Can Misses forma a l'especialitat de Medicina Intensiva, i la Dra. Noelia Plaza Mendoza va ser la primera metgessa interna resident (MIR) a incorporar-se a la formació que ofereix la unitat de crítics de Can Misses. També des del 2020 l'UCI de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera forma en rotacions externes a MIR d'altres hospitals, tant de fora de la comunitat autònoma com d'altres hospitals balears, en ecocardiografia del pacient crític. Fins ara s'han format dos MIR de Medicina intensiva de l'Hospital Sant Joan d'Alacant i un MIR de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases.

La cartera de serveis de l'UCI actualment està formada per quaranta activitats assistencials pròpies d'una unitat d'intensius més grans a causa de la insularitat. Entre aquestes activitats destaquen la reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada, l'organització i l'assistència a la parada cardiorespiratòria a l'hospital, l'ecocardiografia, a més d'altres activitats externes a l'UCI com són la sedació al gabinet d'endoscòpies, el suport a les endoscòpies urgents, el suport a l'hemodiàlisi d'aguts, la col·locació de marcapassos i la coordinació de trasplantaments.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 21/06/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]