Categoria: Recursos humans

El COP elabora un informe sobre l’ús dels test psicomètrics en els processos de selecció de personal de l'administració pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell General de la Psicologia (COP), a través de la seva Comissió de Tests, ha elaborat un informe denominat “Informe sobre el uso de los test psicométricos en los procesos de selección de personal de las administraciones públicas”.

El document fa una anàlisi de la situació i recull diverses consideracions i recomanacions sobre la utilització d'aquesta mena de qüestionaris en processos selectius per a la provisió de llocs de l'administració pública.

En els darrers anys s'han dictat diverses sentències judicials en resposta a recursos presentats, a administracions públiques, en relació amb l'ús de tests psicològics, concretament tests psicomètrics, com a part dels seus processos selectius.

La Comissió de Tests del COP presenta aquest informe amb l'objectiu de recollir alguns dels punts més controvertits relacionats amb l'ús de tests en processos selectius per les administracions públiques i oferir recomanacions tècniques al respecte.

Accedeix aquí a l'Informe sobre el uso de los Test Psicométricos en los procesos de selección de personal de las Administraciones Públicas.

[Font: COPIB. 13/09/2022

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]