Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada

Formació continuada

L’Hospital Can Misses engega un club de lectura crítica d’articles

Avui, 7 de març de 2018, a les 13.30 hores, s’iniciarà a l’Hospital Can Misses un Club de lectura crítica d’articles.

Un Club de Lectura Crítica (CLC) és un grup d’individus que es reuneixen de manera regular per discutir críticament la validesa i l’aplicabilitat d’articles de revistes científiques amb l’objectiu de consolidar coneixements metodològics, bioestadístics i de redacció científica.

Aquesta primera sessió tindrà una durada de dues hores, amb una part teòrica sobre cerca bibliogràfica, a càrrec de Maria Costa, documentalista de l’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera; i conceptes bàsics de lectura crítica (1 h 20 min aprox.) i una part pràctica, en la qual es llegirà críticament un article científic (40 min aprox.), a càrrec d’Alfonso Leiva, investigador de la Unitat Investigació del Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca.

Llegeix més...

El SEIB 112 va organitzar una Jornada sobre la intervenció psicològica en situacions d’emergència

Un any més el Sistema d’Emergències de les Illes Balears (SEIB 112) va commemorar el Dia Europeu del Telèfon Únic d’Emergències 112 amb una Jornada que es va dur a terme el 19 de febrer de 2018, a les 18.00 hores, a l'espai Francesc Quetglas de Palma.

La Jornada va comptar amb la presència del director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, i del director del Sistema d’Emergències de les Illes Balears SEIB112, Vicente Soria.

El tema central de la Jornada va ser “La intervenció psicològica a persones en situació d’emergència”. Les ponències van ser realitzades per Antònia Ramis, coordinadora i membre del Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COPIB), i per la psicòloga Mari Paz García, professora titular del departament de Personalitat, Avaluació i Psicologia Clínica de la Universitat Complutense de Madrid, i especialista en atenció psicològica a intervinents.

Llegeix més...

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera engega el Programa Pacient Actiu

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha posat en funcionament el Programa Pacient Actiu, que es va iniciar a les Illes Balears el mes de març de 2016.

El 7 d'abril de 2016 es va inaugurar la I Jornada a les Illes Balears, que es va desenvolupar simultàniament a l'Hospital Son Llàtzer, a l'Hospital General Mateu Orfila, a l'Hospital Can Misses i a l'Hospital de Formentera, i que va comptar amb la participació d'unes 150 persones.

L'objectiu d'aquest programa és formar a pacients actius que motivin i capacitin d'una manera més propera i efectiva a altres persones amb la mateixa malaltia, ja que parteixen de la seva experiència personal. D'aquesta manera, els pacients empoderats són capaços de prendre decisions informades sobre el tractament de la seva malaltia, considerar diferents opcions per gestionar les seves condicions i promoure la seva pròpia salut, implicant en el suport als cuidadors.

Llegeix més...

Son Espases acollirà el XX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat

L’Hospital Universitari Son Espases acollirà els dies 18, 19 i 20 d’abril el XX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat i de les Malalties Metabòliques i la VI Reunió Ibèrica de l’Obesitat, trobada a la qual es preveu que hi assisteixin prop de 300 professionals de l’àmbit nacional i internacional. Així ho ha explicat el president del comitè organitzador i cap del Servei de Cirurgia General de Son Espases, Xavier González, durant una audiència amb la consellera de Salut, Patricia Gómez.

González —que ha presentat el Congrés a la consellera acompanyat pel també cirurgià de Son Espases Alberto Pagán i les infermeres del mateix Servei, Sandra Rabadán i Ana Belén Arévalo— ha indicat que durant els tres dies que durarà la cita internacional es durà a terme també un simposi d’infermeria i un curs d’endoscòpia bariàtrica en el marc del qual es faran vuit intervencions en directe que es podran seguir a través de vídeo.

Llegeix més...

Dermatologia de Son Espases coordina la reunió del Grup Espanyol de Dermatologia Pediàtrica

Els dies 26 i 27 de gener de 2018 es va celebrar a Màlaga la 29a Reunió del Grup Espanyol de Dermatologia Pediàtrica (GEDP).

Ana Martín-Santiago, cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha coordinat la reunió anual del grup de treball de Dermatologia Pediàtrica, en què han participat més de 300 dermatòlegs de tot Espanya interessats en la dermatologia infantil.

En aquesta trobada s'han donat a conèixer les novetats diagnòstiques i genètiques en aquesta especialitat i s'han presentat estudis que evidencien com les tècniques de seqüenciació massiva milloren el diagnòstic. També s'han tractat altres temes, com ara la necessitat d'interpretar els senyals a la pell d'un problema psicològic en el nin o la importància de la col·laboració estreta entre l'oncòleg i el dermatòleg pediàtric, per prevenir diagnosticar o tractar la freqüent toxicitat cutània associada a les noves molècules diana.

Llegeix més...