Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada

Formació continuada

1.228 professionals sanitaris reben cursos de català als hospitals públics

La Conselleria de Salut i la de Cultura, Participació i Esports, a través del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i de l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC), organitzen cursos gratuïts de català per al personal sanitari, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

S’hi han inscrit un total de 1.228 professionals de l’àmbit sanitari. Els cursos, que van començar dia 2 d’octubre, acabaran la setmana del 26 de gener, i es duen a terme als hospitals públics per facilitar l’assistència.

Fins ara han començat 44 cursos, els quals es realitzen als centres hospitalaris de Son Llàtzer (11 cursos), Son Espases (16), l’Hospital d’Inca (4), i l’Hospital de Manacor (5), a Mallorca, l’Hospital Mateu Orfila (3), a Menorca, i Can Misses (5), a Eivissa.

S’ofereixen cursos de tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2), els quals s’imparteixen en dues modalitats: presencial (26 cursos) i semipresencial (18 cursos). 

Llegeix més...

Primera jornada de formació del CEI-IB sobre els reptes ètics de la recerca en salut

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, comunica que el 10 de novembre de 2017 se celebrarà la I Jornada de Formació del CEI-IB "Els reptes ètic de la recerca en salut del s. XXI", a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB).

Aquesta jornada, de caràcter gratuït, està organitzada per la Conselleria de Salut, la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut i el Comitè d’Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB). Hi col·laboren l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB).

Els títols de les ponències que presentaran són:

Llegeix més...

La Societat de Metges d'Atenció Primària de les Illes Balears presenta el 40è Congrés Nacional de la Semergen

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut el president de la Societat de Metges d'Atenció Primària de les Illes Balears (Semergen-Illes Balears), Fernando García Romanos.

La trobada ha servit per presentar el 40è Congrés Nacional de la Semergen, que tendrà lloc a Palma del 17 al 20 d’octubre de 2018.

Tant Fernando García Romanos com Aina Moyà, presidenta del Comitè Científic del Congrés, han explicat a la consellera de Salut la importància d’aquesta trobada nacional que preveu reunir més de 4.000 professionals d’atenció primària.

En aquest moment la inscripció ja supera els 4.096 inscrits. La temàtica s’adreçarà a la projecció de l’atenció primària i a les competències dels metges de família.

Llegeix més...

Dermatologia de Son Espases organitza el 17th ESPD Annual Meeting a Palma

Del 19 al 21 d'octubre de 2017 se celebrarà el 17th Annual Meeting of the European Society for Pediatric Dermatology (ESPD) a l'Hotel Melià Palas Atenea de Palma.

Ana Martín-Santiago, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i coordinadora del Grup Espanyol de Dermatologia Pediàtrica (GEDP) de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), dirigeix el Comitè Organitzador Local de la Reunió.

Es tracta de l'esdeveniment anual més important d'abast europeu de dermatologia pediàtrica, amb un nivell científic molt elevat. S'hi presentaran 46 ponències, 150 pòsters i 20 comunicacions orals. A més, es faran 7 sessions plenàries i 3 simpòsiums. En aquest enllaç podeu consultar el programa complet.

Llegeix més...

Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es forma en Gestió del Capital Humà

L’Hospital Can Misses ha acollit un curs de Gestió del Capital Humà dirigit a supervisors i coordinadors d’Infermeria de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

25 professionals s’han format en temes com ara el treball en equip i  el lideratge, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre supervisors i col·laboradors, analitzar la motivació de les persones de l’equip i reeducar i desenvolupar aspectes motivacionals.

Els principals temes sobre els quals ha versat el curs han estat el sentiment d’equip, organització i eficàcia, la voluntat de comunicar, els diferents rols a l’equip de treball i com analitzar un equip de treball.

El lideratge i els models d’influència han ocupat la segona part del curs, que ha conclòs amb les estratègies per al desenvolupament del col·laborador, habilitats de comunicació en la reeducació i eines de programació neurolingüística per a la modificació de conductes.

Llegeix més...