Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada

Formació continuada

L'Escola de Salut Pública de Menorca penja el cartell de complet per al curs IPAES, entre d'altres propostes acadèmiques

L'Escola de Salut Pública de Menorca ha penjat el cartell de complet per al primer curs internacional d'epidemiologia avançada i estadística, que se celebrarà al Llatzeret de Maó, del 18 al 22 de setembre de 2017.

"International programme of advanced epidemiology and statistics causal inference course (IPAES)", és el nom de la trobada que reunirà a Menorca un total de 25 investigadors de l'àmbit de la salut, científics socials i estadístics, interessats a aplicar la inferència causal com a mètode d'estudi en entorns observacionals.

El curs consta de tres mòduls, que impartiran en anglès reconeguts professors internacionals: el Dr. Felix Elwert, professor associat de Sociologia i Ciències de la Salut a la University of Wisconsin-Madison; el Dr. Tyler VanderWeele, professor d'Epidemiologia a la Harvard T.H. Chan School of Public Health; i el Dr. Xavier Basagaña, professor associat de Recerca en Bioestadística a l'Institut de Salut Global de Barcelona.

Llegeix més...

El COIBA i la UOC signen un conveni per facilitar la formació de postgrau a les infermeres de Balears

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat recentment un conveni de col·laboració, amb l’objectiu de facilitar i ampliar les possibilitats de formació de postgrau i de formació continuada per a les infermeres de les Illes Balears.

L’acord de col·laboració entre el COIBA i la UOC permet oferir descomptes als col·legiats de Balears, ja sigui en titulacions homologades, titulacions pròpies, idiomes o cursos de curta durada. Els descomptes van des del 5 % fins a un màxim del 15 % en primeres matrícules de graus i màsters universitaris; i arriben a un 20 % en matrícula avançada per a programes de màsters propis, postgraus i especialitzacions. Igualment, per als cursos d’idiomes, seminaris i assignatures lliures, es farà un 10 % de descompte.

La formació en línia permet una major flexibilitat d’horaris per als estudiants per tal de poder compatiblitzar estudis i feina, segons ha explicat Marina Salas, responsable de l’Àrea de Formació del COIBA. També ha apuntat que tant l’oferta com la demanda de formació en línia ha augmentat molt entre els col·legiats del COIBA els darrers anys, i per això el Col·legi està interessat a tancar acords amb universitats i centres formatius que puguin satisfer les demandes dels col·legiats.

Llegeix més...

I Congrés Internacional d'Investigació i Innovació en Cures d'Infermeria

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ha publicat la informació sobre el I Congrés Internacional d'Investigació i Innovació en Cures: Evidència, Infermeria de Pràctica Avançada i Seguretat Clínica, amb el lema "Generando evidencias para proteger la salud de las personas", que tendrà lloc del 25 al 27 d'octubre de 2017, al Centre de Convencions de l'Hotel Gran Meliá Victoria de Palma.

Entre alguns dels objectius del Congrés, hi podem trobar:

- Conèixer la influència de la Infermeria de Pràctica Avançada en el desenvolupament professional i el seu impacte en la pràctica clínica i seguretat del pacient.

- Analitzar i debatre sobre les condicions que s'han de donar en les organitzacions sanitàries per garantir una cura responsable i segura.

Llegeix més...

Els zeladors de l'Hospital de Manacor participen en les sessions sobre cronicitat

Els zeladors de l'Àrea Quirúrgica i Assistencial de l'Hospital de Manacor han rebut durant una setmana diverses sessions sobre el programa de cronicitat, impartides per la infermera Margalida Terrassa, gestora de casos hospitalaris (IGCH).

Terrassa treballa conjuntament amb companys d'Atenció Primària per tal d'oferir una atenció integral al pacient crònic complex i avançat i assegurar una continuïtat assistencial.

Aquest programa contempla des de l'assistència domiciliària, a Atenció Primària, passant per l'Hospital d'Aguts i acabant en els serveis assistencials socisanitaris. Així un mateix pacient es pot moure a través d'aquesta xarxa assistencial.

Llegeix més...

Conferència del Dr. Benito a l'Hospital de Manacor, sobre sensibilitat i humanitat amb el pacient

Per tancar el cicle de conferències organitzades amb motiu de la celebració del XX aniversari de l'Hospital de Manacor, fa uns dies va tenir lloc la conferència del Dr. Enric Benito amb el títol "Presència i compassió, la tecnologia oblidada de la medicina".

La gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell, va presentar el Dr. Enric Benito, que va fer una conferència sobre la presència i la compassió en la medicina, recordant que era el darrer ponent d'aquest cicle del conferències.

Vadell va destacar que Benito actualment és professor a diferents universitats, després d'haver-se jubilitat a finals de l'any passat. El pal·liatòleg, metge i humanista, Enric Benito és conegut també per ser membre de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).

Llegeix més...