Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada

Formació continuada

El II Congrés Ibamfic es va dur a terme a Palma els dies 28, 29 i 30 de juny

El II Congrés Ibamfic es va dur a terme a Palma els dies 28, 29 i 30 de juny de 2018, amb el lema "Atenció Primària, ara, sí".

La inauguració del Congrés es va dur a terme a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) i va comptar amb Nacho Garcia Pineda, director assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears; Rosa Robles, secretària del COMIB; Elena Muñoz Seco, presidenta de la Ibamfic; Jesús Fernando Torres, president del Comitè Científic del Congrés, i Lucía Gorreto, presidenta del Comitè Organitzador.

Dijous, 28 de juny, es va celebrar una jornada precongresual dirigida als residents de MFiC, a la qual es va convidar als membres dels grups de treball de la Ibamfic, als membres de la junta i del comitè organitzador del Balearic Meeting a participar-hi. Ana Loras, resident de quart any de Mallorca, i Rosalía Ferrando, resident de tercer any d'Eivissa van dirigir aquest espai de debat, en la qual van reflexionar sobre les característiques de la Medicina de Família i es van presentar diverses experiències de pacients.

Llegeix més...

El XV Congrés de la Societat Espanyola del Dolor s'ha celebrat a Palma

La Societat Espanyola del Dolor (SED) va presentar a Madrid el XV Congrés de la SED, celebrat a Palma del 24 al 26 de maig, en què es van reunir aproximadament 1.000 professionals de diferents especialitats relacionades amb el tractament de dolor i agents del Sistema Nacional de Salut.

La SED és una associació professional multidisciplinària, fundada l'any 1990, en la qual s'integren en la seva majoria, metges, però també farmacòlegs, psicòlegs, etc.

La finalitat del congrés era debatre i analitzar l'abordatge actual i futur del dolor des de totes les perspectives possibles per oferir millores al pacient. El dolor és inherent a l'ésser humà, ja que és una resposta de l'organisme a l'exposició d'agents lesius que ens permet saber que hi ha un problema, però també apunten al fet que és previsible i es pot allugerir en moltes ocasions.

Llegeix més...

Celebració de la primera jornada sobre el programa HCIS a l’Hospital de Manacor

L’Hospital de Manacor va celebrar la primera jornada de treball corporatiu per compartir, millorar i unificar el programa HCIS, amb què treballen tots els hospitals públics de les Illes Balears, excepte Son Espases.

La infermera referent en la gestió d’aplicacions clíniques, Angelique Groh, va explicar que l’objectiu és millorar la gestió i l’aprofitament dels recursos informàtics corporatius i preparar els sistemes d’informació per a la interoperabilitat, que és la capacitat de compartir tota la informació clínica i administrativa de l’HCIS entre els hospitals públics de les Illes Balears, però també a l’atenció primària, el 061 i els centres sociosanitaris. La interoperabilitat suposarà un gran avenç en la millora de la qualitat assistencial i en la gestió sanitària en general.

Llegeix més...

Palma acollirà el XVI Congrés Nacional i el XI Internacional d'Història de la Infermeria

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA), entre d’altres institucions, organitza el XVI Congrés Nacional i el XI internacional d’Història de la Infermeria: poder i influència de les infermeres en la història, que se celebrarà a Palma entre els dies 29 i 31 d’octubre de 2018.

Aquest Congrés s’estructura en sis àrees temàtiques:

- El valor de la recerca històrica en la consolidació de la professió infermera.
- Poder i influència professional de les infermeres en la història.
- Relacions de la Infermeria amb altres disciplines des de la perspectiva històrica.
- Influència de les infermeres en l’àmbit sanitari.
- Les infermeres en els conflictes bèl·lics i les catàstrofes.
- Els escenaris de la cura: arquitectura i patrimoni material i immaterial.

Llegeix més...

Celebrades les III Jornades de Qualitat i Medi Ambient a l'Hospital de Manacor

L’Hospital de Manacor va celebrar la tercera edició de les Jornades de Qualitat i Medi Ambient, enguany dedicades a la gestió dels residus hospitalaris.

Hi van participar professionals de l'Hospital Son Llàtzer, d'Inca i del Mateu Orfila.

La directora d'Infermeria, Francesca Rosa Rosal, va presentar les jornades i va donar pas a les xerades i taules rodones sobre els residus.

Després es van fer una sèrie d'intervencions sobre el marc legal i l'impacte climàtic sobre la salut i, per acabar, va tenir lloc una xerrada sobre la gestió i el tractament dels residus a les Illes Balears.

Llegeix més...