Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada

Formació continuada

Els zeladors de l'Hospital de Manacor participen en les sessions sobre cronicitat

Els zeladors de l'Àrea Quirúrgica i Assistencial de l'Hospital de Manacor han rebut durant una setmana diverses sessions sobre el programa de cronicitat, impartides per la infermera Margalida Terrassa, gestora de casos hospitalaris (IGCH).

Terrassa treballa conjuntament amb companys d'Atenció Primària per tal d'oferir una atenció integral al pacient crònic complex i avançat i assegurar una continuïtat assistencial.

Aquest programa contempla des de l'assistència domiciliària, a Atenció Primària, passant per l'Hospital d'Aguts i acabant en els serveis assistencials socisanitaris. Així un mateix pacient es pot moure a través d'aquesta xarxa assistencial.

Llegeix més...

Conferència del Dr. Benito a l'Hospital de Manacor, sobre sensibilitat i humanitat amb el pacient

Per tancar el cicle de conferències organitzades amb motiu de la celebració del XX aniversari de l'Hospital de Manacor, fa uns dies va tenir lloc la conferència del Dr. Enric Benito amb el títol "Presència i compassió, la tecnologia oblidada de la medicina".

La gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell, va presentar el Dr. Enric Benito, que va fer una conferència sobre la presència i la compassió en la medicina, recordant que era el darrer ponent d'aquest cicle del conferències.

Vadell va destacar que Benito actualment és professor a diferents universitats, després d'haver-se jubilitat a finals de l'any passat. El pal·liatòleg, metge i humanista, Enric Benito és conegut també per ser membre de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).

Llegeix més...

Curs a l'Hospital de Manacor sobre acompanyament emocional en la malaltia, mort i dol

Els dies 31 de maig, 1, 2 i 5 de juny es va dur a terme a l'Hospital de Manacor la segona edició del curs "Acompanyament emocional en els processos de malaltia, mort i dol", impartit per l'Associació Nava Jeevan. Aquesta Associació es va crear per oferir acompanyament emocional en grup en els processos de malaltia, mort i dol.

La psicòloga Bel Ferrer, presidenta de l'Associació, va parlar del sofriment que deixa la mort d'una persona estimada i de com la societat ignora aquest patiment i "t'empeny a continuar amb la teva vida com si res hagués passat". Des de l'Associació asseguren que "formar part d'un grup que passa pel mateix procés que tu, fa que et sentis més comprès, que puguis expressar els teus sentiments i que et sentis acompanyat en el teu dolor".

Llegeix més...

Curs sobre controvèrsies en alimentació i salut, en el marc de l'Escola de Salut Pública de Menorca

4870Del 25 al 27 de setembre de 2017 es durà a terme el curs: "Controversias en alimentación y salud: respuestas desde la epidemiología nutricional", en el marc de la XXVIII Escola de Salut Pública de Menorca.

Cada vegada tenen més impacte en la societat les notícies sobre estudis en alimentació i salut, els resultats dels quals poden generar controvèrsies i confondre la població. A més, la credibilitat d'aquests estudis es pot veure afectada. Per tant, cal conèixer els aspectes clau de la metodologia en epidemiologia nutricional per tal que ens ajudin a comprendre i valorar els resultats d'aquest tipus d'estudis.

L'objectiu global del curs és aportar competències en epidemiologia nutricional, que permetin a l'alumnat fer una valoració crítica i objectiva de l'evidència científica actual sobre alimentació i salut.

El curs serà impartit per Miguel Ruiz-Canela López, professor de la Universitat de Navarra, i Dora Romaguera Bosch, investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i de l'Hospital Universitari Son Espases, membres de CIBER-OBN (Institut de Salut Carlos III).

Llegeix més...

S'han celebrat les I Jornades de Prostitució i Salut de Mallorca

Els dies 30 i 31 de maig es van celebrar les I Jornades de Prostitució i Salut de Mallorca, organitzades pel Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i Metges del Món, amb una participació al voltant d'un centenar de persones entre professionals sanitaris, sociosanitaris, etc.

Entre els objectius més importants, hi trobam el de generar un espai de reflexió conjunta sobre les circumstàncies socials i la salut de les persones en situació de prostitució i com millorar l'atenció sociosanitària que reben.

La realitat a Espanya situa en més de 45.000 les dones i nines víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual o en situació de prostitució.

Llegeix més...