Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries S'autoritza la despesa per a les obres de reforma de l'edifici J de l'Hospital Can Misses

S'autoritza la despesa per a les obres de reforma de l'edifici J de l'Hospital Can Misses

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa per a les obres de reforma de l’edifici J de l’Hospital Can Misses, amb un pressupost base de licitació de 3.770.588, 26 €.

Les obres, que tendran una durada estimada de 12 mesos, consistiran en un nou centre de salut; la reforma de dues plantes per a hospitalització polivalent; l’augment del nombre d’habitacions destinades a residència per a professionals i familiars de pacients de Formentera; sala d’autòpsies i dipòsit de cadàvers; instal·lacions de la Fundació Banc de Sang i Teixits i locals per a associacions. El Servei de Salut està estudiant també la possibilitat de mantenir dos quiròfans del pavelló J actius per donar suport a l’àrea quirúrgica del nou hospital.

Segons el projecte de reforma previst, que ha incorporat aportacions dels professionals, a la planta baixa i a la planta semisoterrani s’ubicaran el Centre de Salut Can Misses, que allotjarà 25 consultes; la zona mortuòria, que multiplicarà per sis l’espai actual i disposarà d’una gran sala d’autòpsies i un dipòsit amb sis cambres mortuòries, i un espai de gairebé 800 m2 destinat a les associacions.

Centre de Salut Can Misses

El Centre de Salut de Can Misses es va inaugurar el 1986 al costat de l’Hospital Can Misses i es va demolir el 2011 per a la construcció del nou Hospital. Tot el personal i l’activitat es van traslladar al Centre de Salut de Vila, on comparteixen espai des d’aleshores, dividits per plantes: 1a planta, Vila; 2a planta, Can Misses. El Centre de Salut Can Misses té assignades gairebé 19.000 targetes sanitàries individuals (TSI) i prop de 4.200 targetes de menors de 14 anys.

La tornada del centre de salut a Can Misses respon a la necessitat de dotar de més comoditat tant els usuaris com els professionals, ja que amb la incorporació en els darrers anys de noves tècniques —la retinografia, les espirometries, l’ecografia Doppler, la cirurgia menor ambulatòria, les tonometries— i les activitats de promoció de la salut, s’ha requerit augmentar l’espai. Per això, el nou centre de salut, que estarà ubicat a la planta baixa i a la planta semisoterrani de les antigues consultes externes, disposarà de 25 consultes repartides de la manera següent:

  • 8 consultes de medicina familiar 
  • 8 consultes d’infermeria
  • 2 consultes de pediatria
  • 2 consultes d’infermeria de pediatria
  • 1 consulta de cirurgia menor / polivalent
  • 1 consulta de comare
  • 1 consulta de fisioteràpia / traumatologia / rehabilitació 
  • 1 consulta d’odontòleg
  • 1 consulta d’higienista dental

La Unitat d’Atenció a la Dona tindrà, a més, una sala de preparació al part. I la Unitat de Fisioteràpia disposarà de sala de cinesiteràpia i gimnàs amb vestidor.

A la part de la planta primera que abans ocupava Hospitalització de Cirurgia s’habilitaran quinze habitacions per a la Unitat Polivalent de Convalescència, rehabilitació i cures pal·liatives que juntament amb altres quinze previstes a la planta baixa, sumen trenta habitacions, on podran ser atesos entre 30 i 60 pacients. D’aquesta manera es dóna resposta a les necessitats sorgides en el marc de la nova estratègia de cronicitat del Servei de Salut. Aquesta unitat està pensada per a pacients que, per les seves característiques, hagin de ser atesos en unitats especials i no en un hospital d’aguts.

Així mateix, a l’antiga planta d’Hospitalització de Pediatria, convertida ja en residència per a professionals i per a persones desplaçades des de Formentera, s’incrementarà el nombre d’habitacions fins a dotze.

[Font: Conselleria de Salut. 03/08/2018]

[Foto: Hospital Can Misses]

Què en diu la premsa
*06/08/2018 periodicodeibiza.es - Salut asegura que la reforma del viejo Can Misses se iniciará a final de año.
*06/08/2018 diariodeibiza.es - La reforma del antiguo Can Misses se iniciará en enero de 2019.
*04/08/2018 elportaldetuciudad.com - Se autoriza el gasto para las obras de reforma del edificio J del Hospital Can Misses.
*03/08/2018 diariodeibiza.es - Licitadas las obras para reformar el antiguo Can Misses.
*03/08/2018 noudiari.es - Aprobado el gasto para reformar el antiguo Hospital Can Misses.
*03/08/2018 periodicodeibiza.es - Licitadas las obras de reforma del antiguo hospital Can Misses.
*03/08/2018 gentedigital.es - El Govern autoriza el gasto para ejecutar las obras de reforma del viejo Can Misses.

Notícies relacionades a Infosalut
*02/03/2018 - Acords del Consell de Govern de declaracions d’inversions d’interès autonòmic als hospitals de Balears.
*14/11/2017 - Salut tendrà un pressupost de 1.584 milions d'euros per a 2018.
*27/04/2017 - 9 empreses es presenten al concurs del projecte de reconversió de l'Edifici J (antic Can Misses)
* 20/03/2017 - Concurs per elaborar el projecte de reconversió de l'antic Hospital Can Misses.
* 14/10/2016 - La consellera de Salut presenta l'estudi previ de reconversió de l'antic Hospital Can Misses.