Categoria: Estudis i projectes

Risc de càncer en membres d'una família de pacients amb síndrome similar a Lynch

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre risc de càncer en membres d'una família de pacients amb síndrome similar a Lynch. També hi han participat diferents centres espanyols.

Catalina Garau, digestòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en l'article amb el títol "Risk of Cancer in Family Members of Patients with Lynch-Like Syndrome" a la revista Cancers.

La síndrome de Lynch (SL) és una causa comuna de càncer colorectal hereditari (CCR). Alguns pacients de CCR desenvolupen una deficiència en la reparació del desajustament sense mutació patògena de la línia germinal, coneguda com a síndrome similar a Lynch (SSL). Es va comparar el risc del CCR en familiars de primer grau en pacients SSL i SL.

Referència de l'article
Picó MD, Sánchez-Heras AB, Castillejo A, Giner-Calabuig M, Alustiza M, Sánchez A, et al. Risk of Cancer in Family Members of Patients with Lynch-Like Syndrome. Cancers (Basel). 2020;12(8). doi: 10.3390/cancers12082225. PubMed PMID: 32784934.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família passejant / CC BY-NC-SA 4.0]