Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Consulta telemàtica per al cardiòleg clínic en temps de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació del document de consens de la Societat Espanyola de Cardiologia sobre la consulta telemàtica per al cardiòleg clínic en temps de la COVID-19.

José María Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "La consulta telemática para el cardiólogo clínico en tiempos de la COVID-19: presente y futuro. Documento de consenso de la Sociedad Española de Cardiología" a la revista Revista Española de Cardiología.

La pandèmia produïda per la infecció pel coronavirus SARS-*CoV-2 (COVID-19) ha canviat la manera d'entendre les consultes. Per reduir el risc de contagi dels pacients més vulnerables (aquells amb cardiopaties) i del personal sanitari, s'han suspès la majoria de les consultes presencials i s'han posat en marxa les consultes telemàtiques. Aquest canvi s'ha implementat en molt poc temps, però sembla que ha vingut per a quedar-se. No obstant això, hi ha grans dubtes sobre aspectes organitzatius, legals, possibilitats de millora, etc.

En aquest document de consens de la Societat Espanyola de Cardiologia, es tracta de donar les claus per millorar la qualitat assistencial en les noves consultes telemàtiques, revisant les afeccions que el cardiòleg clínic atén amb més freqüència en la seva consulta ambulatòria i proposant uns mínims en aquest procés assistencial. Aquestes malalties són la cardiopatia isquèmica, la insuficiència cardíaca i les arrítmies. En els 3 escenaris es tracta d'aclarir els aspectes fonamentals que cal revisar en l'entrevista telefònica, a quins pacients caldrà atendre en una consulta presencial i quins seran els criteris per al seu seguiment en atenció primària. El document també recull diferents millores que poden introduir-se en la consulta telemàtica per a millorar l'assistència dels pacients.

Referència de l'article
Barrios V, Cosín-Sales J, Bravo M, Escobar C, Gámez JM, Huelmos A, et al. La consulta telemática para el cardiólogo clínico en tiempos de la COVID-19: presente y futuro. Documento de consenso de la Sociedad Española de Cardiología. Rev Esp Cardiol. 29 agost 2020. doi: 10.1016/j.recesp.2020.06.027. PubMed PMID: 32921586.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]