Categoria: Estudis i projectes

Migració de funduplicatura gàstrica amb perforació intratoràcica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Mateu Orfila ha publicat un article sobre migració de funduplicatura gàstrica amb perforació intratoràcica.

Fernando Alcaide, Hernán Giordano, Ildefonso Campano Cruz, Alejandro Fernández Alonso, Maurizio Meus, Alberto Gil Iriondo, Claudia Bagur Bagur, cirurgians de l'Hospital Mateu Orfila, han publicat l'article amb el títol "Migración de funduplicatura gástrica con perforación intratorácica" a la revista Annals of Mediterranean Surgery.

Una de les complicacions més temudes després de la cirurgia antirreflux és el desplaçament de la funduplicatura o de l'estómac al tòrax. La migració intratoràcica de la funduplicatura és considerada la causa més freqüent de fallada de la cirurgia antirreflux. Presentem el cas clínic d'un pacient de 53 anys amb una migració de la funduplicatura gàstrica i perforació intratoràcica d'aquesta. A causa de la instauració de quadre sèptic es realitza de manera urgent laparotomia abdominal i successiva sutura primària de la perforació del fundus gàstric. Després d'un postoperatori complicat per pneumònia necrosant amb abscés pulmonar i empiema pleural esquerre el pacient va poder ser alta sense seqüeles. Al cap de deu anys el pacient es troba asimptomàtic, sense recidiva de l'hèrnia de hiat.

Referència de l'article
Alcaide F. Migración de funduplicatura gástrica con perforación intratorácica. AMS. 2020;3(2). doi: 10.22307/2603.8706.2020.02.003.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Mateu Orfila. Servei de Cirurgia]

 

Notícies relacionades