Categoria: Estudis i projectes

Colonització nasal per Staphylococcus aureus en infants espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'estudi de vigilància a nivell nacional COSACO sobre la colonització nasal de Staphylococcus aureus en infants espanyols. També hi han participat diferents centres espanyols.

Enrique Ruiz De Gopegui, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Staphylococcus aureus Nasal Colonization in Spanish Children. The COSACO Nationwide Surveillance Study" a la revista Infection and Drug Resistance.

L'objectiu era avaluar la prevalença i factors de risc per al S. aureus i resistència a la meticil·lina S. aureus (SARM) nasal en infants espanyols. Els principals factors de risc de la colonització per S. aureus en infants espanyols són per damunt dels cinc anys, nins, dermatitis atòpica, asma o al·lèrgia i residència en àrees urbanes. La colonització SARM és baixa, però més alta que en altres països europeus i és associada a entorns rurals.

Referència de l'article
del Rosal T, Méndez-Echevarría A, Garcia-Vera C, Escosa-Garcia L, Agud M, Chaves F, et al. Staphylococcus aureus Nasal Colonization in Spanish Children. The COSACO Nationwide Surveillance Study. IDR. 2020;13:4643-51. doi: 10.2147/IDR.S282880. PubMed PMID:33380814.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Família xerrant / CC BY-NC-SA 4.0]