Categoria: Estudis i projectes

Adenocarcinoma esofàgic avançat com a entitat diferent del càncer gàstric de subtipus intestinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació la publicació de les dades del registre AGAMENON-SEOM sobre si l'adenocarcinoma esofàgic avançat és una entitat diferent del càncer gàstric de subtipus intestinal. També hi han participat diferents centres espanyols.

Aitor Azkárate, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Is advanced esophageal adenocarcinoma a distinct entity from intestinal subtype gastric cancer? Data from the AGAMENON-SEOM Registry" a la revista Gastric Cancer.

L'adenocarcinoma esofàgic avançat (AEA) normalment es tracta de forma similar a la unió gastroesofàgica avançada (GEU-AC) i adenocarcinoma gàstric (ACG), encara que els ACG rarament inclouen AEA. Aquest treball vol comparar les característiques clíniques i resultats del tractament d'AEA avançat amb aquests que GEU-AC i ACG i examinar els factors pronòstics.

Els participants compresos per pacients amb AEA avançat, GEU-AC intestinal i ACG tractats amb platí i fluoropirimidina (més trastuzumab quan l'estat HER2 era positiu). La supervivència global i lliure de progressió es va estimar mitjançant el mètode Kaplan-Meier. La regressió de riscos proporcionals de Cox va mesurar el valor pronòstic del model AGAMENON.

L'estudi dona suport a la hipòtesi que l'AEA mostra característiques clinicopatològiques, factors pronòstics i resultats del tractament comparables amb GEU-AC intestinal i ACG.

Referència de l'article
Alvarez-Manceñido F, Jimenez-Fonseca P, Carmona-Bayonas A, Arrazubi V, Hernandez R, Cano JM, et al. Is advanced esophageal adenocarcinoma a distinct entity from intestinal subtype gastric cancer? Data from the AGAMENON-SEOM Registry. Gastric Cancer. Mar 2021. doi: 10.1007/s10120-021-01169-6. PubMed PMID:33651195.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: n.karim / Some People / CC-by-sa-2.0]