Categoria: Estudis i projectes

Com evitar els inconvenients i estigmes estètics en la rinoplàstia de preservació de la línia dorsal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre com evitar els inconvenients i estigmes estètics en la rinoplàstia de preservació de la línia dorsal. També hi ha participat My Face, Clinics and Academy de Lisboa.

Diego Arancibia Tagle, otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Avoiding Aesthetic Drawbacks and Stigmata in Dorsal Line Preservation Rhinoplasty" a al revista Facial Plastic Surgery.

Durant més d'un segle, la discussió sobre el maneig del dors nasal ha estat una lluita entre les tècniques de resecció i preservació. Això es deu al fet que, cada tècnica té els seus avantatges i desavantatges, sent la tècnica de Joseph la que ha dominat en els últims trenta anys malgrat els seus estigmes quirúrgics. Les tècniques de preservació del dors ofereixen una bona opció per al tractament del gep nasal, però igual que les tècniques de resecció tenen els seus inconvenients. Aquesta pot ser la raó per la qual les tècniques de preservació es van marcir, però ara estan ressorgint. L'objectiu d'aquest article és descriure com evitar els inconvenients estètics d'aquesta tècnica en funció de l'enfocament triat.

Referència de l'article
Neves JC, Arancibia-Tagle D. Avoiding Aesthetic Drawbacks and Stigmata in Dorsal Line Preservation Rhinoplasty. Facial Plast Surg. Mar 2021. doi: 10.1055/s-0041-1725101. PubMed PMID:33648013.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Paravis / Opening space above septum and between nostrils during rhinoplasty / CC BY-NC-SA 4.0]