Categoria: Estudis i projectes

Intervenció telefònica dirigida per una infermera per canviar l'estil de vida en el control de la glucèmia en persones amb prediabetis.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears; Atenció Primària de Mallorca i el Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) han publicat un protocol d'estudi per a un assaig controlat aleatori sobre la intervenció telefònica dirigida per un infermera per canviar l'estil de vida en el control de la glucèmia en persones amb prediabetis.

Manuela Abbate, Sergio FresnedaAina Yañez, Ignacio Ricci-Cabello, Aina M Galmes-PanadesAntoni Aguilo i Miquel Bennasar-Veny, investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Nurse-led telephone intervention for lifestyle changes on glycaemic control in people with prediabetes: Study protocol for a randomized controlled trial" a la revista Journal of Advanced Nursing.

Es pretén avaluar l'efectivitat a la intervenció telefònica dirigida per una infermera sobre l'estil de vida enfront de l'SMS automàtic en la reducció de la reducció de la glucosa plasmàtica en dejuni en adults amb prediabetis.

El PREDIPHONE és un assaig de superioritat controlat i aleatoritzat, paral·lel de dos braços amb quinze mesos de seguiment. Els participants s'aleatoritzarien a ambdues intervencions de grup (teleconsultes) o el grup control actiu (SMS).

La prevenció de les diabetis a través de la implementació d'intervencions d'estil de vida encara és una prioritat important. La situació pandèmica actual ha augmentat la seva urgència, ja que va afectar molt a la funcionalitat del sistema de salut. A més, es va crear la necessitat de dur a terme de forma remota intervencions preventives. Aquest estudi donarà informació sobre l'efectivitat i viabilitat d'una intervenció telefònica liderada per una infermera en la millora dels factors de risc associat amb diabetis.

Les troballes d'aquest estudi oferirà als responsables de la presa de decisió dels serveis sanitaris, són proves sòlides sobre un mètode alternatiu a les consultes presencials que podria ser pràctic, acceptable i barat i que respon concretament a la necessitat d'estratègies de prevenció fàcilment aplicables.

Referència de l'article
Abbate M, Fresneda S, Yañez A, Ricci-Cabello I, Galmes-Panades AM, Aguilo A, et al. Nurse-led telephone intervention for lifestyle changes on glycaemic control in people with prediabetes: Study protocol for a randomized controlled trial. J Adv Nurs. 2021;77(7):3204-17. doi: 10.1111/jan.14842. PubMed PMID:33769603.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sergio Fresneda]

Notícies relacionades