Categories: Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Una recerca avalua la intervenció telefònica infermera per a millorar el pronòstic en persones prediabètiques a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació en Evidència, Estils de Vida i Salut (EVES), integrat per membres de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), de l'Institut Universitari d'Investigació Sanitària (IUNICS), d'Atenció Primària de Mallorca i del Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisioteràpia Cardiovascular (NUTRECOR) han publicat un protocol per a un assaig controlat aleatori sobre la intervenció telefònica dirigida per una infermera per canviar estils de vida en el control de la glucèmia en pacients prediabètics.

En aquest procés s'ha tengut en compte la necessitat de dur a terme de forma remota intervencions preventives. Aquest estudi donarà informació sobre l'efectivitat i viabilitat d'una intervenció telefònica liderada per una infermera en la millora dels factors de risc associats a la diabetis.

Les conclusions s'oferiran als responsables de la presa de decisions dels serveis sanitaris, amb proves sòlides sobre un mètode alternatiu a les consultes presencials que podria ser pràctic, acceptable i barat, i que respon a la necessitat d'estratègies de prevenció aplicables fàcilment.

[Font: COIBA. 12/08/2021]

[Foto: jaytaix / Diabetes / CC-by-sa-3.0 de]

Notícies relacionades