Categoria: Estudis i projectes

Una signatura associada al gen de reparació del dany de l'ADN prediu les respostes dels pacients amb sarcoma de teixits tous avançat al tractament amb trabectedina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi on s'analitza com una signatura associada al gen de reparació del dany de l'ADN prediu les respostes dels pacients amb sarcoma de teixits tous avançat al tractament amb trabectedina.També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A DNA damage repair gene-associated signature predicts responses of patients with advanced soft-tissue sarcoma to treatment with trabectedin" a la revista Molecular Oncology.

Els biomarcadors predictius de la trabectedina representen una necessitat desconeguda en els sarcomes dels teixits blans (STB). Els gens de reparació de danys a l'ADN (RDA), implicats en la recombinació homòloga o en la reparació per escissió de nucleòtids, s'ha descrit prèviament com biomarcadors de resistència o sensibilitat a la trabectedina, respectivament. La majoria d'aquests estudis només se centren en factors específics (ERCC1, ERCC5 i BRCA1) i no avaluava alguns gens relacionats amb RDA que podria tenir un paper rellevant per a l'eficàcia de la trabectedina.

Aquest estudi identificava una nova signatura genètica que prediu significativament els pacients amb una altra probabilitat de respondre al tractament amb trabectedina. Dirigir-se a alguns gens d'aquesta signatura emergeix com una potencial estratègia per millorar l'eficàcia de la trabectedina.

Referència de l'article
Moura DS, Peña-Chilet M, Cordero Varela JA, Alvarez-Alegret R, Agra-Pujol C, Izquierdo F, et al. A DNA damage repair gene-associated signature predicts responses of patients with advanced soft-tissue sarcoma to treatment with trabectedin. Mol Oncol. Mai 2021. doi: 10.1002/1878-0261.12996. PubMed PMID:33983674.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: James Lumb / People / CC BY­ND 2.0]