Categoria: Estudis i projectes

Evolució de les tècniques conservatives en la rinoplàstia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi on s'analitza l'evolució de les tècniques conservatives en la rinoplàstia. També hi han participat My Face, Clinics and Academy de Lisboa i la University Hospital Lewisham.

Diego Arancibia Tagle, otorrinolaringòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "History of Dorsum Conservative Techniques in Rhinoplasty: The Evolution of a Revived Technique" a la revista Facial Plastic Surgery.

La correcció i maneig del gep nasal ha estat un problema clàssic en la rinoplàstia des del començament del propòsit estètic d'aquesta cirurgia. Durant molts anys, la tècnica resectiva descrita per Joseph ha sigut el cavall de batalla per resoldre aquest problema, però té diferents inconvenients si no es fa correctament. A finals dels segles 19 i 20, una nova tècnica conservadora va néixer i durant alguns anys va ser una opció alternativa per tractar el mateix problema sense danyar la zona clau mentre es preserva la connexió dorsal entre el cartílag lateral superior i l'envà. L'objectiu d'aquest article és revisar la història i evolució d'aquesta tècnica, la qual cosa ha tornat a sorgir després d'alguns anys i com ha evolucionat des de llavors.

Referència de l'article
Arancibia Tagle D, Neves JC, D’Souza A. History of Dorsum Conservative Techniques in Rhinoplasty: The Evolution of a Revived Technique. Facial Plast Surg. Feb 2021. doi: 10.1055/s-0041-1724031. PubMed PMID:33621985.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxfuel / Girl / CC BY-NC-SA 4.0]