Categoria: Estudis i projectes

Ús i seguretat del remdesivir en receptors de trasplantament renal amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'ús i seguretat del remdesivir en receptors de trasplantament renal amb COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Sheila Cabello Pelegrin, nefròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Use and safety of remdesivir in kidney transplant recipients with COVID-19" a la revista Kidney International Reports.

El remdesivir s'ha demostrat que té una activitat antiviral contra el coronavirus, acurçant el temps de recuperació en adults hospitalitzats amb COVID-19 moderada/severa. S'ha informat d'esdeveniments severs adversos com el fracàs renal agut (FRA). Hi ha poques dades disponibles sobre l'ús i seguretat del remdesivir en receptors de trasplantament de ronyó (TR).

Es presenta un estudi de cohort multicèntric espanyol de 51 receptors de trasplantament de ronyó amb infecció per COVID-19 tractats amb remdesivir on s'avalua la seguretat i l'eficàcia.

En la cohort de receptors de TR, el remdesivir es va tolerar bé i en termes de seguretat, la toxicitat renal com l'hepàtica no van ocasionar suspensió del tractament.

Tot i que es necessiten més estudis per avaluar la seva eficàcia obre la porta com a arsenal terapèutic en aquest subgrup de pacients.

Referència de l'article
Buxeda A, Arias-Cabrales C, Pérez-Sáez MJ, Cacho J, Cabello S, Melilli E, et al. Use and safety of remdesivir in kidney transplant recipients with COVID-19. Kidney Int Rep. Jul 2021. doi: 10.1016/j.ekir.2021.06.023. PubMed PMID:34250317.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]