Categoria: Estudis i projectes

Traqueotomia primerenca per gestionar la capacitat de l'UCI durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi de cohort sobre la traqueotomia primerenca per gestionar la capacitat de l'UCI. També hi han participat diferents centres espanyols.

Gemma Rialp, metgessa de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Early Tracheostomy for Managing ICU Capacity During the COVID-19 Outbreak: A Propensity-Matched Cohort Study" a la revista Chest.

Durant la primera onada de la COVID-19, la manca de ventiladors i llit d'UCI varen saturar els sistemes de salut. Si la traqueotomia primerenca redueix la durada de la ventilació mecànica a l'UCI, encara és controvertit.

Es volia respondre la següent pregunta d'investigació: Poden els resultats dels dies sense part dispositiva centrats en els recursos de l'UCI ajudar a decidir el moment òptim de la traqueotomia en els sistemes sanitaris sobrecarregats durant les epidèmies víriques?

Aquest estudi retrospectiu de cohort va incloure pacients amb COVID-19 que varen ser sotmesos a una traqueotomia en 15 UCI espanyoles surant l'onada, quan l'ocupació de l'UCI va modificar els criteris clínics per dur a terme una traqueotomia en pacients amb COVID-19. Es varen comparar els dies sense ventilador als 28 i al cap de 60 dies i dies sense UCI i sense hospitalització als 28 i al cap de 60 dies en cohorts emparellades per puntuació de propensió que es varen sotmetre a traqueotomia en diferents moments (≤ 7 dies, 8-10 dies i 11-14 dies després de la intubació).

El temps òptim per a realitzar una traqueotomia podria millorar els resultats dels pacients i podria alleugerar la tensió de capacitat de l'UCI durant la COVID-19 sense augmentar la mortalitat. La traqueotomia durant el primer treball de ventilació en particular, podria millorar la disponibilitat de l'UCI.

Referència de l'article
Hernandez G, Ramos FJ, Añon JM, Ortiz R, Colinas L, Masclans JR, et al. Early tracheostomy for managing ICU capacity during the COVID-19 outbreak: a propensity-matched cohort study. Chest. 2021;S0012-3692(21)01125-9. doi: 10.1016/j.chest.2021.06.015. PubMed PMID:34147502.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SAMU 061]