Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Intervenció basada en el mòbil per reduir els problemes de salut mental dels treballadors sanitaris durant la pandèmia de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de Mallorca, junt amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un assaig aleatoritzat controlat d'una intervenció basada en el mòbil per reduir els problemes de salut mental dels treballadors sanitaris durant la pandèmia de COVID-19 (PsyCovidApp). També hi han participat la RedIAPP, el CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública,  l'IIB Sant Pau, Escuela de Salut Pública Andaluza i l'IIS Aragón.

Maria A Fiol-deRoque, Maria J Serrano-RipollRocío Zamanillo-Campos,  Alfonso Leiva, Joan Llobera i Ignacio Ricci-Cabello, investigadors de l'IdISBa i la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de MallorcaRafael JiménezElena Gervilla, Carolina Sitges, investigadors de l'IdISBa i del Departament de Psicologia de la UIB; Aina M Yáñez-Juan, investigadora de l'IdISBa i del Grup de Salut Global i Desenvolupament Humà Sostenible de la UIB; Miquel Bennasar-Veny, investigador de l'IdISBa i del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB; Mauro García-Toro  investigador de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "A Mobile Phone-Based Intervention to Reduce Mental Health Problems in Health Care Workers During the COVID-19 Pandemic (PsyCovidApp): Randomized Controlled Trial" a la revista JMIR mHealth and uHealth.

11224

L'emergència global generada per la pandèmia de la COVID-19 està plantejant un repte sense precedents per als treballadors sanitaris, els quals estan fent front a pesades càrregues de feina baix situacions psicològiques difícils. Les intervencions de salut mental mòbil (mHealth) estan sent amplament desplegades gràcies a les seves característiques d'implementació.

L'objectiu d'aquest assaig era avaluar l'efectivitat d'una intervenció basada en psicoeducació mindfulness per reduir els problemes de salut mental en treballadors sanitaris durant la pandèmia de COVID-19.

PsyCovidApp, en comparació amb una aplicació de control, va reduir els problemes de salut mental (estrès posttraumàtic, ansietat, insomni i estrès) al cap de dues setmanes només entre els treballadors sanitaris que rebien psicoteràpia o psicofàrmacs.

Referència de l'article
Fiol-DeRoque MA, Serrano-Ripoll MJ, Jiménez R, Zamanillo-Campos R, Yáñez-Juan AM, Bennasar-Veny M, et al. A Mobile Phone-Based Intervention to Reduce Mental Health Problems in Health Care Workers During the COVID-19 Pandemic (PsyCovidApp): Randomized Controlled Trial. JMIR Mhealth Uhealth. 2021;9(5):e27039. doi: 10.2196/27039. PubMed PMID: 33909587.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]