Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Baixa concordança en el triatge clínic i la realització universal d'una PCR per per a SARS-CoV-2 abans d'una endoscòpia.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Endoscòpia Digestiva del Servei de Digestiu i el Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un estudi sobre la baixa concordança en el triatge clínic i la realització universal d'una PCR per per a SARS-CoV-2 abans d'una endoscòpia.

Sam Khorrami Minaei, Carmen Garrido Durán, Marcelo García Hernández i Irene García Amengual, digestòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Ana Mena Ribas, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Baja concordancia entre el triaje clínico y la realización universal de una PCR para SARS-CoV-2 antes de la endoscopia" a la revista Revista Española de Enfermedades Digestivas.

Les societats científiques recomanen el cribratge de la infecció per SARS-CoV-2 en els pacients abans de realitzar exploracions endoscòpiques. No existeix una evidència sòlida que doni suport a l'eficàcia del cribratge universal mitjançant la tècnica de PCR per a la detecció del SARS-CoV-2. L'objectiu del present estudi va avaluar la utilitat del triatge clínic i la prova de PCR en la identificació de pacients amb capacitat de transmetre la infecció per SARS-CoV-2 i determinar el seu grau de concordança. Es va dur a terme un estudi retrospectiu en una sèrie consecutiva de pacients als quals es va realitzar una endoscòpia digestiva seguint el protocol de treball de la Unitat d'Endoscòpies de l'Hospital Universitari Son Espases entre el 22 d'abril i el 22 de juny del 2020. El triatge clínic previ a l'endoscòpia presenta una baixa concordança amb la prova de la PCR prèvia al procediment. Cal destacar que l'American Gastroenterology Association ha inclòs aquest treball en la seva revisió tècnica que s'ha publicat per mesurar la percepció dels pacients.

Referència de l'article
Khorrami Minaei S, Garrido Durán C, García Hernández M, García Amengual I, Mena Ribas A. Baja concordancia entre el triaje clínico y la realización universal de una PCR para SARS-CoV-2 antes de la endoscopia. Rev Esp Enferm Dig. 2021;113(9):649–55. doi: 10.17235/reed.2021.7612/2020. PubMed PMID: 33588573.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ajuntament de Manacor]