Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Categories de risc en COVID-19 basat en els graus d'inflamació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un article sobre les categories de risc en COVID-19 basat en els graus d'inflamació amb les dades del registre espanyol SEMI-COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Almudena Hernández Milián, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Risk Categories in COVID-19 Based on Degrees of Inflammation: Data on More Than 17,000 Patients from the Spanish SEMI-COVID-19 Registry" a la revista Journal of Clinical Medicine.

La inflamació o la tempesta de citocines que acompanya a la COVID-19 marca el pronòstic. Aquest estudi volia identificar tres categories de risc en paràmetres inflamatoris a l'admissió. Es va realitzar un estudi de cohort de pacients diagnosticats amb COVID-19, recollits i seguits des de l'1 de març de 2021 fins al 31 de juliol de 2020, del registre espanyol SEMI-Covid-19.

Es varen provar tres categories de risc per ser un factor de risc independent en una anàlisi multivariable. Aquest estudi identifica tres categories de risc per al requeriment de cànula nasal, ventilació mecànica, admissió a l'UCI i mortalitat hospitalària basada en la limfopènia i paràmetres inflamatoris.

Referència de l'article
Rubio-Rivas M, Corbella X, Formiga F, Menéndez Fernández E, Martín Escalante MD, Baños Fernández I, et al. Risk Categories in COVID-19 Based on Degrees of Inflammation: Data on More Than 17,000 Patients from the Spanish SEMI-COVID-19 Registry. J Clin Med. 2021;10(10). doi: 10.3390/jcm10102214. PubMed PMID: 34065316.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]