Categoria: Estudis i projectes

Diagnòstic de lesions dermatològiques utilitzant fotografies fetes amb el mòbil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en una enquesta online per a facultatius d'atenció primària sobre el diagnòstic de lesions dermatològiques utilitzant fotografies fetes amb el mòbil. També hi han participat l'Institut Català de la Salut, la Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina i l'Hospital Universitari de Vic.

Rosa Taberner Ferrer, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Diagnosis of Skin Lesions Using Photographs Taken With a Mobile Phone: An Online Survey of Primary Care Physicians" a la revista Journal of Primary Care & Community Health.

Les condicions dermatològiques són un dels motius més freqüents per visitar un centre d'atenció primària, fent de vital importància que els metges de família (MF) tenen un correcte coneixement i eines per diagnosticar les condicions dermatològiques més freqüents. Aquest estudi avalua la precisió dels diagnòstics dermatològics fets per 120 MF basats en fotografies preses amb mòbil amb una enquesta transversal anònima en línia. L'estudi confirma que l'ús del mòbil per enviar imatges mèdiques està creixent ràpidament i el seu potencial per a la presa d'imatges mèdiques és una oportunitat per ajudar als equips d'atenció primària puguin tractar problemes dermatològics. Els resultats suggereixen que els MF necessiten més formació en la interpretació d'imatges dermatològiques, per augmentar la seguretat del seu diagnòstic i evitar la necessitat de referir a visites cara a cara.

Referència de l'article
Llinàs-Arias P, Íñiguez-Muñoz S, McCann K, Voorwerk L, Orozco JIJ, Ensenyat-Mendez M, et al. Epigenetic Regulation of Immunotherapy Response in Triple-Negative Breast Cancer. Cancers. 2021;13(16):4139. doi: 10.1177/2150132720937831. PubMed PMID: 32590923.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CCOO Servicios / telefono-teclado/ CC BYND 2.0]