Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Reaccions cutànies després de la vacuna del SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi transversal a escala nacional de 405 casos amb reaccions cutànies després de la vacuna del SARS-CoV-2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Amador Solá-Truyols, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cutaneous reactions after SARS-CoV-2 vaccination: a cross-sectional Spanish nationwide study of 405 cases" a la revista British Journal of Dermatology.

Les reaccions cutànies després de la vacunació pel SARS-CoV-2 està poc analitzada. L'objectiu d'aquest article és descriure i classificar reaccions cutànies després d'aquesta vacunació.

Es va realitzar un estudi transversal en l'àmbit espanyol. Es varen incloure pacients amb reaccions cutànies al cap de 21 dies de qualsevol dosi de les vacunes aprovades en el moment de l'estudi. Després d'una visita cara a cara amb l'especialista en dermatologia, es va recollir la informació de les reaccions cutànies a través d'una enquesta en línia i es varen enviar fotografies per correu electrònic. Els investigadors cercaven un consens en patrons clínics i classificació.

Les reaccions cutànies després de la vacunació pel SARS-CoV-2 és heterogènia. La majoria són lleus a moderades i autolimitades, encara que també s'ha informat de reaccions severes o molt severes. El coneixement de les reaccions durant la vacunació massiva podria ajudar als professionals sanitaris i tranquil·litzar als pacients.

Referència de l'article
Català A, Muñoz‐Santos C, Galván‐Casas C, Roncero Riesco M, Revilla Nebreda D, Solá‐Truyols A, et al. Cutaneous reactions after SARS‐CoV‐2 vaccination: a cross‐sectional Spanish nationwide study of 405 cases. Br J Dermatol. Sep 2021. doi: 10.1111/bjd.20639. PubMed PMID: 34254291.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]