Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Eficàcia i seguretat de sarilumab en pacients amb pneumònia per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un assaig clínic aleatori de fase III (estudi SARTRE) sobre l'eficàcia i seguretat de sarilumab en pacients amb pneumònia per COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Buades, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efficacy and Safety of Sarilumab in patients with COVID19 Pneumonia: A Randomized, Phase III Clinical Trial (SARTRE Study)" a la revista Infectious Diseases and Therapy.

La pneumònia per SARS-CoV-2 ve associada a una hiperinflamació. La tempesta de citocines és una de les teràpies objectives actuals per a la malaltia per coronavirus 19 (COVID-19). S'han identificat nivells sanguinis alts d'interleucina 6 (IL6) en la malaltia greu per COVID-19, però encara hi ha incertesa sobre el paper reial dels antagonistes de l'IL6 en el tractament de la COVID-19. La hipòtesi era que l'ús de sarilumab més corticoesteroides en una fase primerenca de la síndrome hiperinflamatòria seria beneficiosa i evitaria la progressió a la síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA).

En pacients hospitalitzats amb pneumònica COVID-19, que han estat amb teràpia estàndard amb oxigen i que presenten paràmetres analítics inflamatoris, una intervenció terapèutica primerenca amb sarilumab més atenció estàndard (incloent-hi corticoesteroides) no es va mostrar més efectiu que l'actual atenció estàndard tota sola.

Referència de l'article
Sancho-López A, Caballero-Bermejo AF, Ruiz-Antorán B, Múñez Rubio E, García Gasalla M, Buades J, et al. Efficacy and Safety of Sarilumab in patients with COVID19 Pneumonia: A Randomized, Phase III Clinical Trial (SARTRE Study). Infect Dis Ther. 2021;10(4):2735–48. doi: 10.1007/s40121-021-00543-2. PubMed PMID: 34658006.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]