Categoria: Estudis i projectes

Diferències entre sexes en la reducció del colesterol de lipoproteïnes de baixa densitat amb inhibidorss de PCSK9

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de les dades del registre LIPID-REAL sobre les diferències entre sexes en la reducció del colesterol de lipoproteïnes de baixa densitat amb inhibidorss de PCSK9 en pacients del món reial.

Luis López Rodríguez, cardiòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Sex differences in low-density lipoprotein cholesterol reduction with PCSK9 inhibitors in real world patients: the LIPID-REAL Registry" a la revista Journal of Cardiovascular Pharmacology.

L'evidència prèvia recolza que els anticossos monoclonals que inhibeixen la proproteïna convertasa subtilisina/kexina tipus 9 (PCSK9) redueixen colesterol de lipoproteïnes de baixa densitat (LDLc) en un 50-65%, independentment dels tractaments de base. Es va provar les possibles diferències de gènere en un registre multicèntric en pacients del món reial tractats amb inhibidors PCSK9.

Es va realitzar un estudi multicèntric i retrospectiu amb 652 pacients que iniciaven un tractament amb qualsevol inhibidor PCSK9 a 18 hospitals diferents. Abans i durant el tractament del colesterol LDLc es varen gravar també els tractaments mèdics, les indicacions clíniques i les característiques clíniques.

Aquest estudi remarca que hi ha diferències significatives entre gèneres en la reducció del LDLc.

Referència de l'article
Cordero A, Fernández del Olmo MR, Cortez Quiroga GA, Romero-Menor C, Fácila L, Seijas-Amigo J, et al. Sex differences in low-density lipoprotein cholesterol reduction with PCSK9 inhibitors in real world patients. J Cardiovasc Pharmacol. Des 2021. doi: 10.1097/FJC.0000000000001205. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]