Categoria: Estudis i projectes

Conjuntivitis associada amb el tractament amb capecitabina en un pacient amb càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Farmàcia i Oncologia de l'Hospital de Manacor han publicat un cas on s'explica la importància de l'educació de pacients perquè coneguin les reaccions adverses como la conjuntivitis associada amb el tractament amb capecitabina en un pacient amb càncer de còlon.

Marta Bello Crespo i Abel Trujillano Ruiz, farmacèutics de l'Hospital de Manacor; María A Gajete Pablos, Diana Marcela Roa García i Hernán Andrés Gioseffi, oncòlegs de l'Hospital de Manacor; han publicat l'article amb el títol "Conjunctivitis associated with capecitabine treatment in a patient with colon cancer: The importance on educating patients into identifying adverse reactions" a la revista Journal of Oncology Pharmacy Practice.

La conjuntivitis és una inflamació de la conjuntiva, una membrana mucosa fina i translúcida, caracteritzada per una dilatació dels vasos conjuntivals. Les causes de la conjuntivitis, prendre alguns fàrmacs pot ser una d'elles.

S'informa d'un cas d'un home de vuitanta anys amb un diagnòstic de recaiguda de càncer de còlon en fase IV que va desenvolupar una conjuntivitis severa, ectropi cicatricial amb falta de teixit i eversió de la conjuntiva subconjuntival després de ser tractat amb capecitabina.

Referència de l'article
Bello Crespo M, Trujillano Ruiz A, Gajete Pablos MA, Roa García DM, Gioseffi HA. Conjunctivitis associated with capecitabine treatment in a patient with colon cancer: The importance on educating patients into identifying adverse reactions. J Oncol Pharm Pract. 2022;107815522210787. doi: 10.1177/10781552221078790. PubMed PMID: 35369809.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital de Manacor / CC BY-NC-SA 4.0]