Categoria: Estudis i projectes

Validació del Test Barcelona per a l'olfacte en pacients amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la validació del Test Barcelona per a l'olfacte en pacients amb COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Meritxell Valls-Mateus, otorrinolaringòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Barcelona Olfactory Test - 8: validation of a new test on Spanish population during COVID-19 pandemic" a la revista Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology.

En la pràctica diària la majoria dels tests d'olfacte són difícils d'implementar a causa de la llarga durada. L'objectiu d'aquest estudi era desenvolupar i validar un test curt i fàcil de dur a terme i reutilitzable per ser implementat durant la pandèmia per la COVID-19.

El BOT-8 ofereix un mètode eficient i ràpid per ser utilitzat en la rutina clínica per avaluar el llindar de l'olfacte, detecció, memòria i identificació. Els bastonets de cotó amb odorants són un mètode útil i segurs durant la pandèmia de la COVID-19.

Referència de l'article
Rojas-Lechuga M, Ceballos J, Valls-Mateus M, Mackers P, Izquierdo-Domínguez A, López-Chacón M, et al. Barcelona Olfactory Test – 8: validation of a new test on Spanish population during COVID-19 pandemic. J Investig Allergy Clin Immunol. 2022;32(4). doi: 10.18176/jiaci.0824.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxfuel / Girl / CC BY-NC-SA 4.0]