Categoria: Estudis i projectes

Moment òptim per a la cirurgia cardíaca en l'endocarditis infecciosa amb complicacions neurològiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una revisió narrativa sobre el moment òptim per a la cirurgia cardíaca en l'endocarditis d'infecciosa amb complicacions neurològiques.

Joan Siquier-Padilla, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat amb l'article amb el títol "Optimal Timing for Cardiac Surgery in Infective Endocarditis with Neurological Complications: A Narrative Review" a la revista Journal of Clinical Medicine.

En els pacients amb endocarditis infecciosa i complicacions neurològiques, el moment òptim per a la cirurgia cardíaca no està clar a causa del variat risc de deteriorament clínic quan es realitza una cirurgia primerenca. L'objectiu d'aquesta revisió és resumir la millor evidència sobre el moment òptim per a la cirurgia cardíaca en presència de cada tipus de complicació neurològica.

Els resultats d'aquesta revisió coincideixen en la majoria amb les recomanacions de les actuals directrius europees i americanes sobre endocarditis infecciosa.

Referència de l'article
Siquier-Padilla J, Cuervo G, Urra X, Quintana E, Hernández-Meneses M, Sandoval E, et al. Optimal Timing for Cardiac Surgery in Infective Endocarditis with Neurological Complications: A Narrative Review. J Clin Med. 2022 Sep 7;11(18):5275. doi: 10.3390/jcm11185275. PubMed PMID: 36142922.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]