Categoria: Estudis i projectes

Tractament i utilització de recursos sanitaris de pacients amb MCVA i hipercolesterolèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Genètica i Genòmica de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la publicació de l'estudi protocol Reality sobre els patrons de tractament i utilització de recursos sanitaris de pacients amb malaltia cardiovascular ateroescleròtica i hipercolesterolèmia i pacients amb hipercolesterolèmia familiar a Espanya. També hi han participat diferents centres.

Iciar Martinez-Lopez, coordinadora de la Unitat de Genètica i Genòmica de l'Hospital Universitari Son Espases; i José Maria Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Treatment patterns and use of healthcare resources of patients with atherosclerotic cardiovascular disease and hypercholesterolemia and patients with familial hypercholesterolemia in Spain: Protocol of the Reality study" a la revista Frontiers in Nutrition.

Les malalties cardiovasculars ateroescleròtiques (MCVA) i la dislipèmia s'associen a un major risc d'esdeveniments cardiovasculars, mortalitat, ús de recursos sanitaris i costos. A Espanya, l'evidència sobre l'administració de tractaments hipolipemiants en la pràctica clínica i la seva efectivitat clínica en pacients amb MCVA i hipercolesterolèmia i pacients amb hipercolesterolèmia familiar (HF) és escassa. Per això, per a l'estudi Reality es va reunir un grup de treball multidisciplinari format per cardiòlegs, metges de família, especialistes en medicina interna i neuròlegs. L'objectiu d'aquest estudi és descriure les característiques demogràfiques i clíniques, les comorbiditats i la medicació concomitant dels pacients amb MCVA i hipercolesterolèmia i dels pacients amb HF. També es va considerar l'ús de recursos sanitaris i els costos associats al maneig d'aquestes malalties després del seu diagnòstic.

Aquest estudi pretén analitzar els patrons de tractament i l'ús de recursos sanitaris de la MCVA i la HF a Espanya. També s'estimarà la prevalença d'aquests trastorns. A causa de l'elevada morbimortalitat associada a aquestes malalties, s'espera que aquest estudi aporti informació útil als sistemes sanitaris i als responsables de la presa de decisions per a millorar el maneig d'aquestes malalties discapacitants.

Referència de l'article
Barrios V, Castellanos M, Campuzano Ruiz R, Gómez Cerezo JF, Egocheaga Cabello I, Gámez JM, et al. Treatment patterns and use of healthcare resources of patients with atherosclerotic cardiovascular disease and hypercholesterolemia and patients with familial hypercholesterolemia in Spain: Protocol of the Reality study. Front Cardiovasc Med. 2022 Aug 4;9. doi: 10.3389/fcvm.2022.966049. PubMed PMID: 35990965.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran passejant / CC BYND 4.0]