Categoria: Estudis i projectes

Recomanacions sobre l'ús de la telemedicina aplicada a la patologia nutricional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les recomanacions sobre l'ús de la telemedicina aplicada a la patologia nutricional. També hi han participat altres centres espanyols.

Josefina Olivares-AlcoleaJuan Ramón Urgelés Planella, endocrinòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones sobre el uso de la telemedicina aplicada a la patología nutricional" a la revista Nutrición Hospitalaria.

La telemedicina pot millorar la qualitat assistencial i l'ús de recursos. La pandèmia de COVID-19 ha fet necessària la seva implementació en la pràctica habitual. Per això, un grup d'endocrinòlegs de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears va crear un comitè per al seu desenvolupament.

Es volia establir unes recomanacions per millorar la qualitat de la consulta de patologia nutricional i dissenyar uns indicadors per a la seva gestió.

Aquest document recopila una sèrie de recomanacions sobre qüestions, necessitats i requisits a tenir en compte per a consulta telemàtica de qualitat al pacient amb patologia nutricional. Així mateix, s'ha desenvolupat uns indicadors per millorar la qualitat assistencial.

Referència de l'article
Abad González ÁL, Civera Andrés M, Argente Pla M, García Malpartida K, Olivares Alcolea J, Domínguez Escribano JR, et al. Recomendaciones sobre el uso de la telemedicina aplicada a la patología nutricional. Nutr Hosp. 2022 Aug 25;39(4):863–75. doi: 10.20960/nh.03923. PubMed PMID: 35312336.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / Working with laptop / CC0 1.0 Universal ]