Categoria: Estudis i projectes

Associació entre la ingesta de polifenols, l'àcid úric i la hiperuricèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en una anàlisi transversal en una població d'alt risc cardiovascular i l'associació entre la ingesta de polifenols, l'àcid úric i la hiperuricèmia.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association Among Polyphenol Intake, Uric Acid, and Hyperuricemia: A Cross-Sectional Analysis in a Population at High Cardiovascular Risk" a la revista Journal of the American Heart Association.

La ingesta de polifenols en la dieta s'ha associat amb un menor risc d'hiperuricèmia, però la major part d'aquests coneixements procedeixen d'estudis preclínics. L'objectiu del present estudi va ser avaluar l'associació de la ingesta de diferents classes de polifenols amb l'àcid úric sèric i la hiperuricèmia.

En individus amb síndrome metabòlica, una major ingesta d'algunes subclasses de polifenols (àcids hidroxicinàmics, alquilmetoxifenol i metoxifenol) es va associar inversament amb els nivells sèrics d'àcid úric i la hiperuricèmia. No obstant això, les nostres troballes justifiquen noves recerques.

Referència de l'article
Rubín‐García M, Vitelli‐Storelli F, Álvarez‐Álvarez L, Martínez‐González MÁ, Salas‐Salvadó J, Corella D, et al. Association Among Polyphenol Intake, Uric Acid, and Hyperuricemia: A Cross‐Sectional Analysis in a Population at High Cardiovascular Risk. J Am Heart Assoc. 2022 Oct 18;11(20). doi: 10.1161/JAHA.122.026053. PubMed PMID: 36205262.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / /market-fruit-vegetables-healthy / CC0 1.0 Universal]