Categoria: Estudis i projectes

Estudi sobre l'activitat de diferents antibiòtics contra la Pseudomona aeruginosa resitat al ceftolozan/tazobactam i ceftazidima/avibactam

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISBa han participat en la publicació d'un estudi sobre l'activitat del cefiderocol, imipenem/relebactam, cefepime/taniborbactam i cefepime/zidebactam contra Pseudomonas aeruginosa resistent al ceftolozan/tazobactam i ceftazidima/avibactam. També hi han participat el Servicio de Microbiología y Instituto de Investigación Biomédica A Coruña (INIBIC), el Ciber de Enfermedades Infecciosas CIBERINFEC, el Servicio de Microbiología e Instituto de Investigación e Innovación Biomédica de Cádiz (INiBICA) i l'Hospital Universitario Puerta del Mar.

Pablo A Fraile-Ribot, Gabriel Cabot i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa han publicat l'article amb el títol "Activity of cefiderocol, imipenem/relebactam, cefepime/taniborbactam and cefepime/zidebactam against ceftolozane/tazobactam- and ceftazidime/avibactam-resistant Pseudomonas aeruginosa" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Es volia avaluar l'activitat de cefiderocol, imipenem/relebactam, cefepime/taniborbactam i cefepime/zidebactam enfront d'una col·lecció clínica i de laboratori de mutants de β-lactamasa de Pseudomonas aeruginosaresistents a ceftolozano/tazobactam i ceftazidima/avibactam.

El cefiderocol, imipenem/relebactam, cefepime/taniborbactam i cefepime/zidebactam mostren una activitat in vitro prometedora i complementària enfront de P. aeruginosa resistent a ceftolozane/tazobactam i ceftazidima/avibactam. Aquests agents poden representar opcions terapèutiques potencials per a les infeccions per P. aeruginosa resistents a ceftolozane/tazobactam i ceftazidima/avibactam.

Referència de l'article
Lasarte-Monterrubio C, Fraile-Ribot PA, Vázquez-Ucha JC, Cabot G, Guijarro-Sánchez P, Alonso-García I, et al. Activity of cefiderocol, imipenem/relebactam, cefepime/taniborbactam and cefepime/zidebactam against ceftolozane/tazobactam- and ceftazidime/avibactam-resistant Pseudomonas aeruginosa. J Antimicrob Chemother. 2022 Sep 30;77(10):2809–15. doi: 10.1093/jac/dkac241. PubMed PMID: 35904000.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Martin Cathrae / Fall Coloured Pills / CC-by-sa-3.0 de]