Categoria: Estudis i projectes

Perfils de metabòlics plasmàtics associats amb la quantitat i l'origen del consum de carn i peix i el risc de DM2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre els perfils de metabòlits plasmàtics associats amb la quantitat i l'origen del consum de carn i peix i el risc de diabetis de tipus 2. També hi han participat diferents centres.

Miquel Fiol, investigador emèrit del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un estudi de cohorts amb el títol "Plasma Metabolite Profiles Associated with the Amount and Source of Meat and Fish Consumption and the Risk of Type 2 Diabetes" a la revista Molecular Nutrition and Food Research.

El consum de carn s'ha associat amb més risc de patir diabetis tipus 2 (DM2), però es desconeix si els perfils plasmàtics associats a aquest menjar reflecteix aquesta relació. L'objectiu és identificar una signatura metabòlica de consum total de carn (TC), carn vermella (CV), carn vermella processada (CVP) i peix i examinar si s'associen al risc de DM2.

El consum de TC, els seus subtipus i peix, s'associa amb diferents metabòlics, alguns dels quals s'han associat prèviament amb la DM2. Les puntuacions basades en la identificació metabòlica per a TC, CV i CVP mostren una associació significativa amb el risc de DM2.

Referència de l'article
García‐Gavilán J, Nishi SK, Paz‐Graniel I, Guasch‐Ferré M, Razquin C, Clish CB, et al. Plasma Metabolite Profiles Associated with the Amount and Source of Meat and Fish Consumption and the Risk of Type 2 Diabetes. Mol Nutr Food Res. 2022 Oct 26;2200145. doi: 10.1002/mnfr.202200145. PubMed PMID: 36214069.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Peix al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]