Categoria: Estudis i projectes

Associació longitudinal de la càrrega àcida de la dieta amb el deteriorament de la funció renal en una població d'adults majors amb SM

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'associació longitudinal de la càrrega àcida de la dieta amb el deteriorament de la funció renal en una població d'adults majors amb síndrome metabòlica. També hi han participat diferents centres.

Dora RomagueraJosep A Tur i Marga Morey, investigadores de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Longitudinal association of dietary acid load with kidney function decline in an older adult population with metabolic syndrome" a la revista Frontiers in Nutrition.

Les dietes amb alta càrrega àcida poden contribuir al deteriorament de la funció renal. L'objectiu d'aquest estudi va ser investigar l'associació entre la càrrega àcida de la dieta i els canvis a un any en la taxa de filtració glomerular (TFG) i la relació albúmina/creatinina en orina (RACO).

Els valors més alts de possible càrrega àcida renal i la producció neta d'àcid endogen es van associar amb una pitjor funció renal després d'un any de seguiment, mesura pels marcadors TFG i RACO, en una població espanyola d'edat avançada amb sobrepès/obesitat i síndrome metabòlica.

Referència de l'article
Valle-Hita C, Becerra-Tomás N, Díaz-López A, Vázquez-Ruiz Z, Megías I, Corella D, et al. Longitudinal association of dietary acid load with kidney function decline in an older adult population with metabolic syndrome. Front Nutr. 2022 Sep 30;9. doi: 10.3389/fnut.2022.986190. PubMed PMID: 36245494.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IdISBa]