Categoria: Estudis i projectes

Bretxa de gènere persistent en l'aturada cardíaca extrahospitalaria a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Gerència del 061 ha participat en la publicació d'un article on s'analitza la bretxa de gènere persistent en l'aturada cardíaca extrahospitalaria a Espanya. També hi han participat altres centres espanyols.

María Isabel Ceniceros Rozalén, metgessa de la Gerència del 061, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Brecha de género persistente en la parada cardiaca extrahospitalaria en España durante el periodo 2013-2018" a la revista Emergencias.

Es volia analitzar les diferències de gènere en les característiques de l'aturada cardíaca extrahospitalària (ACRE), els tractaments, la supervivència i els canvis evolutius a Espanya en els períodes 2013/2014 i 2017/2018.

En ambdós períodes les dones varen tenir menys probabilitats de sobreviure i de fer-ho en bones condicions neurològiques. Els resultats de l'estudi indiquen la necessitat d'adoptar nous enfocaments per abordar les diferències de gènere en la ACRE.

Referència de l'article
Mateo-Rodríguez I, Knox EC, Ruiz-Azpiazu JI, Fernández Del Valle P, Daponte-Codina A, Jiménez-Fàbrega X, et al. Brecha de género persistente en la parada cardiaca extrahospitalaria en España durante el periodo 2013-2018. Emergencias Rev la Soc Esp Med Emergencias. 2022;34(4):259–67. PubMed PMID: 35833764.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SAMU 061]