Categoria: Estudis i projectes

Efectes de la cafeïna i l'àcid 5-cafeoilquínic en la producció in vitro de citocines de les cèl·lules sanguínies en resposta a l'estimulació amb lipopolisacàrids

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears han publicat, junt amb el IUNICS i la Kingston University London, un estudi sobre els efectes de la cafeïna i l'àcid 5-cafeoilquínic en la producció in vitro de citocines de les cèl·lules sanguínies en resposta a l'estimulació amb lipopolisacàrids.

Sonia Martínez, Aina Riera-Sampol i Pedro Tauler, investigadores del grup EVES; han publicat l'article amb el títol "Effects of Caffeine and 5-Caffeoylquinic Acid on Blood Cell In Vitro Cytokine Production in Response to Lipopolysaccharide Stimulation" a la revista Applied Sciences.

Estudis in vitro previs han suggerit unes propietats antiinflamatòries de la cafeïna. El cafè també és ric en àcids fenòlics amb diferents beneficis potencials per a la salut (àcids clorogènics), essent el majoritari l'àcid 5-cafeoilquínic (5-ACQ).

L'objectiu d'aquest estudi era determinar l'efecte de la cafeïna i el 5-ACQ, utilitzant concentracions fisiològiques (compatibles amb el consum humà normal), en la producció de citocines estimulada per LPS en cultius in vitro de sang completa.

En conclusió, tant la cafeïna com el 5-AQC presentaren uns efectes antiinflamatoris in vitro limitats. Per a la cafeïna, aquests efectes es varen aconseguir amb unes concentracions fisiològiques altes. Però, per al 5-ACQ es necessitaven concentracions suprafisiològiques.

Referència de l'article
Rodas L, Martínez S, Riera-Sampol A, Moir HJ, Tauler P. Effects of Caffeine and 5-Caffeoylquinic Acid on Blood Cell In Vitro Cytokine Production in Response to Lipopolysaccharide Stimulation. Appl Sci. 2022 Jul 21;12(14):7322. doi: 10.3390/app12147322. Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rafael Medina / Planta del café (Coffea arabica) / CC BY-NC-ND 2.0]