Categoria: Estudis i projectes

Marcadors immunològics, virològics i de laboratori de rutina predictiva de COVID-19 crític a l'ingrés

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina Interna, Immunologia, Microbiologia i Neumologia de l'Hospital Universitari Son Espases, el Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), han publicat un estudi sobre els marcadors immunològics, virològics i de laboratori de rutina predictiva de COVID-19 crític a l'ingrés. 

Mercedes García-Gasalla,  Adrián Ferre-Beltrán, Francisco Fanjul, Joan Albert Pou, Melchor Riera i Javier Murillas, metges de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; Juana M Ferrer, Natalia Martínez-Pomar i Jaime Pons, immunòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBaPablo A Fraile-Ribot i i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, Inés Losada-López, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Nuria Toledo-Pons, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Predictive Immunological, Virological, and Routine Laboratory Markers for Critical COVID-19 on Admission" a la revista Canadian Journal of Infectious Diseases and Medical Microbiology.

La identificació precoç dels pacients amb COVID-19 en risc de malaltia crítica és un repte per als clínics. L'objectiu és establir marcadors immunològics, virològics i de laboratori, rutinaris que, en combinació amb la informació clínica, permetin identificar a aquests pacients.

Els resultats de les proves de ferritina, dímer D, PCR, NLR, citocines (IL-18 i IL-10) i receptors de citocines (IL-6, IL1-Ra i sCD25), combinats amb les dades clíniques, poden contribuir a la identificació precoç dels pacients crítics de COVID-19.

Referència de l'article
García-Gasalla M, Ferrer JM, Fraile-Ribot PA, Ferre-Beltrán A, Rodríguez A, Martínez-Pomar N, et al. Predictive Immunological, Virological, and Routine Laboratory Markers for Critical COVID-19 on Admission. Gragnani L, editor. Can J Infect Dis Med Microbiol. 2021 Aug 2;2021:1–8. doi: 10.1155/2021/9965850. PubMed PMID: 34422145.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]