Categoria: Estudis i projectes

Millora del contingut gras intrahepàtic després de 6 mesos d'intervenció en l'estil de vida relacionada amb un millor estrès oxidatiu i estat inflamatori en la MFGNA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), i membres del CIBEROBN; el Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat, junt amb la Red Asistencial Juaneda i l'IMDEA Food-CEI UAM-CSIC, un estudi sobre la millora del contingut gras intrahepàtic després de 6 mesos d'intervenció en l'estil de vida relacionada amb un millor estrès oxidatiu i estat inflamatori en la malaltia de fetge gras no alcohòlic.

Margalida Monserrat-Mesquida, Magdalena Quetglas-Llabrés, Cristina Bouzas, Sofía Montemayor, Catalina M Mascaró, Josep A TurAntoni Sureda i Silvia Tejada, investigadores i investigadors del grup NUCOX; Isabel Llompart, facultativa d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa; i José M Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "A Greater Improvement of Intrahepatic Fat Contents after 6 Months of Lifestyle Intervention Is Related to a Better Oxidative Stress and Inflammatory Status in Non-Alcoholic Fatty Liver Disease" a la revista Antioxidants.

La malaltia de fetge gras no alcohòlic (MFGNA) és un trastorn caracteritzat per l'excessiva acumulació dels lípids en el parènquima hepàtica. Fins ara, aquí no hi ha un tractament farmacològic contra la MFGNA. Es volia avaluar la relació entre la millora del contingut de greix intrahepàtic (CGI) en pacients amb MFGNA i síndrome metabòlica i biomarcadors d'estrès oxidatiu i inflamació després de sis mesos d'intervenció en l'estil de vida.

Les actuals dades mostren que la reducció del CGI és associat amb una millora en pro/antioxidants i estat proinflamatori i una millor capacitat cardiorespiratòria en pacients amb MFGNA.

Referència de l'article
Monserrat-Mesquida M, Quetglas-Llabrés M, Bouzas C, Montemayor S, Mascaró CM, Casares M, et al. A Greater Improvement of Intrahepatic Fat Contents after 6 Months of Lifestyle Intervention Is Related to a Better Oxidative Stress and Inflammatory Status in Non-Alcoholic Fatty Liver Disease. Antioxidants. 2022 Jun 27;11(7):1266. doi: 10.3390/antiox11071266. PubMed PMID: 35883758.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Running / CC BY-NC-SA 4.0]